• 28 Ocak 2021 09:15
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya’da 2021’den umut kesildi, sektör korona sonrasına hazırlanıyor

Bu haberi dinleyin
28 Ocak 2021 İspanya’da 2021’den umut kesildi, sektör korona sonrasına hazırlanıyor

Koronavirüsü salgınındande en ağır darbeyi yiyen 2021 yılından da umudu kesti, sonrasına hazırlanıyor.

Sektör ülke genelinde, özellikle Balear Adası’nda altyapıdan sunulan hizmetlere kadar bir dizi alanda getirilecek yeni düzenlemelere gidecek.

İspanya’da sektör ile ilgili yapılacaklar arasındavirüsü salgınından önceki dönemde de çok tartışılan ve tepki çeken özellikle’den gelenler arasındaki görülen, aşırı alkol kullanımından kaynaklanan ortamlara ilişkin düzenlemeler de var.

İspanyavirüsü sonrasına ‘2030 Balaer ajandası’ ile hazırlanacak.

Sözkonusu ajandada alınacak önlem ve getirilecek düzenlemeler arasında özellikle turistler arasında yaygın görülen balkondan balkona geçen, balkondan havuza atlayan turistlere de kesin yaptırımlar da var. Konuyla ilgili getirilecek ağır yaptırımlar kap amında yasağı ihlal eden turistlere 60 bin Avro’ya kadar ceza kesilecek

Konuyla ilgili uygulama bu tür olayların yaşandığı Playa de Palma, S'Arenal, Magaluf, "West End" San Antoni de Portmany ve Ibiza ‘da geçerli olacak.

İspanya’nınvirüsü salgını sonrasına ilişkin hazırlık ve yeni düzenlemeler kapsamında Türkiye’de de sık sık tartışılan ‘Herşey dahil’ uygulamasında da önemli değişiklikler yapılacak.

Herşey dahil ile ilgili yapılacak değişikliklerin başında  sistemde yer alan sınırsız alkol kullanımına  ciddi kısıtlama getirilecek.

İspanya’nın herşey dahil sistemine kısıtlama getirme çalışmasıvirüsü salgınından önce başlamıştı. bu yöndeki düzenlemesi ile ailelerden gelen tepkileri dikkate alıyor. bu yolla kaybetmeye başladığı aileleri kazanmayı hedefliyor.

İspanya’nın ‘2030 Balaer ajandası’ kapsamında alacağı önlemler v e genele ilişkin yapılacak düzenlemeleri kendi blogunda değerlendiren Antalya Kent Konseyi T Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, ‘’İspanya bence şimdiden klasik Avrupalı turistlere gözü dikerek, özellikle Mayorka’nın üzerine yapışan, kaba, saygısız, bencil, kaotik imajını bir an önce silmek istiyor. Bunun içinde süreci bu radikal değişikliği yapabilmek için uygun ortamı yarattı. Yoksa yaklaşık 6000 bar, 4000 restaurantı olan adada bu hamleyi yapmak çok kolay olmayacaktı’’ diyor.

“İspanya’nın bu kararının altında yıllardır Antalya’ya kaptırdığı ve geri kazanmak için çok bedel ödediği Alman ve turisti kapmak olabilir” diyen Yavuz, “Zira bir zamanlar rakipsiz olan, 15-16 milyon civarında turist alan Mayorka son yıllarda sert düşüşler yaşarken, bir yandan uyguladığı tarzı ile çok yoğun tepkiler alıyor, yerel halk ‘ turist istemiyoruz’ kampanyaları ile adanın merkezinde yürüyüşler düzenliyordu” değerlendirmesinde bulunuyor.