• 08 Haziran 2021 03:15
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya sınırlarını aşılanmış turistlere açtı

Bu haberi dinleyin
08 Haziran 2021 İspanya sınırlarını aşılanmış turistlere açtı

İspanya sınırlarını tüm dünyadan aşılanmış turistlere açtı.rıca Avrupa'dan gelen aşılanmamış tatilciler de PCR testi sonucu göstermek mecburiyetinde olmayacak. Ucuz hızlı antijen testi sonucu ibraz etmek seyahat için yeterli olacak.

Turistik amaçlı çalışan kruvaziyer gemilerinin de limanlarına yanaşmalarına izin verildi.

İngiltere ve’nın yasakları sürüyor

Almanya ve'de bulunan kısıtlamalar iseinin önünde engel oluşturmaya devam ediyor. Her iki ülke de'ya turist veren başlıca ülkeler arasında.'ya en çok yabancı turist veren,'yı hala riskli bölge kategorisinde tutuyor. Dolayısıyla turistlerin önünde ülkelerine döndüklerinde 5 günlük karantina zorunluluğu bulunuyor.

Almanya Dışişlerilığı ise Alman yurttaşlarına başkent Madrid, Endülüs, Granada, Sevilla, Costa del Sol, Barcelona ve Bask bölgesi gibi popüler turistik bölgelerin bulunduğu'ya halen zorunlu olmadıkça seyahat edilmemesi uyarısında bulunuyor. Bu bölgeler risk bölgesi olarak sınıflandırılıyor.

İspanyoldan tepki

İspanyaı Maria Reyes Maroto, yaptığı açıklamada hükümetinin kararını "anlayamadığını" söyledi. Maroto, Londra'nın en azından Mayorka, Minorka, İbiza, Cabrera ve Formentara'nın aralarında bulunduğu Balear Adaları'na ve'na yeşil ışık yakması gerektiğini belirtti. Bu adalarda yüz bin kişide görülen yedi günlük vaka oranının son derece düşük olduğu belirtiliyor. hükümeti ise mevcut sınıflandırmayı üç hafta içinde yeniden incelemeye alacak.