• 19 Nisan 2021 09:19
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanyol bakan Türkiye’yi örnek gösterip “Risk büyük, aşıya umut bağlamayalım” diyor

Bu haberi dinleyin
19 Nisan 2021 İspanyol bakan Türkiye’yi örnek gösterip “Risk büyük, aşıya umut bağlamayalım” diyor

İspanya'nınden Sorumlu Devletı Fernando Valdez, aşı pasaportunu savunmalarına rağmen buna umut bağlamamak gerektiğini, riskinin hala en ciddi sorun olduğunu belirterek Türkiye’deki son gelişmelere dikkat çekti.

Kendilerinin de önerisiyle aşı pasaportu veya benzeri bir uygulama için AB'nin bir taslak hazırladığını ancak konuyla ilgili uygulamaya geçirme ve mevzuat oluşturmada sorun olduğunu belirterek, “Yasa tasarısında yapılan en önemli değişikliklerden biri, pasaportun "serbest dolaşım hakkının kullanılması için bir ön koşul olmaması ve aşılanmamış turistlere karşırımcılık yapmama ilkesini vurgulamak için bir seyahat belgesi olmamasıdır. Dolaysıyla bunulain açılacağı umuduna kapılmayalım” dedi.

Korona vakalarının her yerde arttığı içinin yeniden açılmasının hala ciddi risk olduğuna işaret ederek bu konuda Türkiye’yi örnek göstererek şunları söyledi:

Türkiye günlük vaka sayısı hızla artıyor. Bir günde Dün artış 61.400 vaka yaşandı. toplam vaka sayısı 4 milyonu aştı. Bunun üzerine Türkiye’ye uçuş yasağı getirdi.

İspanya'ya gelince, pandeminin şiddetlendiği geçen yıl'ya giren yabancı turist sayısı yüzde 79,2 oranında keskin bir düşüş gösterdi.e büyük ölçüde bağımlı bir ülke olarak GSYİH'sı yüzde 10,8 kayba uğradı. Bu, dünyadaki en büyük düşüşlerden biri. Sorun basit önlemlerle aşılmayacak kadar büyük.