• 22 Temmuz 2022 00:23
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

‘Kalksın, bitsin’ derken ‘Her şey dahil’ ultra lüks olarak büyüyor

Bu haberi dinleyin
22 Temmuz 2022 ‘Kalksın, bitsin’ derken ‘Her şey dahil’ ultra lüks olarak büyüyor

Ailelerin belirledikleri bütçe ile tatile çıkmak, özellikle çocukların isteklerinden dolayı harcamalarının belirlenen miktarı aşarak sürpriz yaşanmamasını isteyen aileleri hedefleyerek ortaya çıkan herşey dahil için bitsin kalksın denilerek sık sık eleştirilirken sistem hem sektör hem de tüketici nezdinde yeni bir haliyle yayılıyor.

Konaklama sektörü danışmanlık firması Haydn Kramer Consulting Müdürü Haydn Kramer, “Ultra lüks herşey dahil kategorisindeki büyüme beş yıldan kısa bir sürede neredeyse ikiye katlandı” diyor ve ekliyor: "Tarihsel olarak, her şey dahil sistemi ile çalışan tesisler önce aileler ve çiftler için çekici bir seçenekti. Şimdi her şey dahil modeli yeniden tasarlanmalı. Bu alandaki gelişmeler daha önce her şey dahili o haliyle tercih etmemiş yeni bir kitleye ulaşma fırsatı sağladı”

Günlük yaşamında herşeyin en pahalı en lüksünü yayaşan kesim şimdi bunu tatilde de yapmak için sistemdeki uygulamaların ötesinde ultra herşey dahil istiyor. Konaklama alanında da harcamada sınır tanımayan bu kesimin taleplerine uygun düzenlemelere gidiliyor. 

Travel Weekly’de konuyla ilgili olarak Christina Jelski imzalı ‘Her şey dahilde lüks değişimi’ başlıklı haberde şöyle deniyor:

“Her şey dahil sisteminde bugüne kadar bilinenden farklı gelişmeler var. Michelin yıldızlı şefler ve geceliği 1500 doların üzerinde fiyatlı bir herşey dahil gelişiyor. 

New Jersey merkezli Shore to Sea Vacations'ın sahibi seyahat danışmanı Tahryn Nicastro, her şey dahil konseptindeki lükse kaymanın, daha fazla lüks tatil köyü talebine de yansıdığını belirterek, “Bu kesimdeki müşteriler herşeyin en üst düzeyini içeren bir her şey dahil istiyor" diyor.

Yazıda Marriott’un Ritz-Carlton, Luxury Collection, Marriott, Westin, W, Autograph Collection ve Delta gibi lüks ve üst düzey lüks markalarının herşey dahil uygulaması başlatmaları,’un da benzer şekilde son yıllarda üst düzey her şey dahil alanında faaliyetlerini artırmasının bu eğilimin ifadesi olduğu belirtiliyor.

Yazıda Hyatt zincirinin bir parçası olarak AMR Collection’ın, yakın gelecekte yalnızca yetişkinlere yönelik her şey dahil konseptiyle Vivid Hotels & Resorts ile daha da büyümeyi planladığı bilgisi aktarılıyor.

Ayrıca, 351 odalı Sandals Royal Curacao'nun Haziran başında açılışıyla ilk tesis dışı yemek programını sunan üst düzey her şey dahil olarak ön plana çıktığı otelin Island Inclusive programı olarak bilinen konsept kapsamında, en az yedi gece boyunca uşak seviyesindeki süit konaklama birimlerinde kalan konuklara ve daha yüksek seviyeli Sandals Select Reward üyeleri için özel programlar sunulduğu belirtiliyor.

Yazı bu eğilimin yükseldiği ancak bu kitlenin kaç kişi olduğunun önemli bir soru olduğu yorumuyla bitiyor.