• 20 Eylül 2021 01:51
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kırmızı listeden çıktık ama Türkler İngiltere’ye girişte yine karantinaya tabi

Bu haberi dinleyin
20 Eylül 2021 Kırmızı listeden çıktık ama Türkler İngiltere’ye girişte yine karantinaya tabi

 

İngiltere 17 Mayıs’tan beri dörtdır Türkiye’yi tuttuğu Kırmızı Liste’den çıkardı.

Bu’den Türkiye’ye gelecek kişiler için iyi ama Türkiye’den’ye gidecekler eskiden olduğu gibi yine karantinaya alınacak.

İngiltere, ülkeye gidecek olanlardan, her iki doz aşısını Birleşik Krallık, ABD, AB ve EFTA üyesi ülkelerde yaptıran ve bunu belgeleyen yolcuların varışlarını izleyen 2 gün içerisinde test yaptırmalarının yeterli olacağını açıklarken her iki doz aşısını bu ülkeler dışında yaptıranlara ise kalacakları adreste 10 gün süreyle karantinaya girmeleri şartı getirdi. 

Bu şarta göre Türkiye’de iki doz Biontech aşısını olanlar bile’ye doğrudan giriş yapamayacak, 10 günlük zorunlu karantinaya girecek.

Karara tepki 

İngiltere’nin kararına Türkiye’den tepki var. Türkiye'de uygulanan aşıların kabul edilmemesiyle ilgili olarak, kararın doğru olmadığı, Türkiye'de milyonlarca doz Avrupa'nın da kullandığı Biontech aşısı yapıldığı belirtilerek verilen kararın gözden geçirilmesi isteniyor.

Büyükelçilikten açıklama

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’nden konuyla ilgi yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Ülkemizden’ye seyahat, Birleşik Krallık (BK) vatandaşı olmayanlar ve BK’da oturum izni olmayanlar için de mümkün hale gelecektir. Ülkemizden gelen yolcular için zorunlu otel karantinası uygulaması kaldırılacaktır. Ülkemizden’ye seyahatlerde, seyahatten önceki son 72 saat içinde yaptırılmış, negatif PCR testi sonucu ibraz etmek gerekecektir. Her iki doz aşısını BK, ABD, AB ve EFTA üyesi ülkelerde yaptıran ve bunu belgeleyen yolcuların varışlarını takip eden iki gün içerisinde test yaptırmaları yeterli olacaktır. Her iki doz aşısını bu ülkeler haricinde yaptıranlar (ülkemizde yapılan aşılar da halen bu kategoridedir) ile henüz aşılarının her iki dozunu da yaptırmamış olanların ise kalacakları adreste 10 gün süreyle karantinaya girmeleri ve ülkeye girişlerini takip eden 48 saat içerisinde bir PCR testi ve karantinanın 8. gününden itibaren ikinci bir PCR testi sonucu ibraz etmeleri gerekecektir.'