• 19 Mayıs 2021 01:39
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Kısa mesafeli uçuşlar olmasın. Olacaksa ek vergi konsun”

Bu haberi dinleyin
19 Mayıs 2021 “Kısa mesafeli uçuşlar olmasın. Olacaksa ek vergi konsun”

Almanya’da eylülde yapılacak genel seçimlerde partilerin vaatleri arasında kısa mesafelerde hava yolculuğunun daha az çekici hale getirilmesi var.

Yeşiller Partisi başbakan adayı Annalena Baerbock ve SPD başbakan adayı Scholz, kısa mesafeli uçuşların kaldırılmasından yana olduklarını söyledi.

Oy oranı yükselen Yeşiller Partisi’nin başbakan adayı Annalena Baerbock, hükümetin devralınması durumunda hava yolculuğunu daha az çekici hale getireceğini açıkladı. Bild am Sonntag’daki söyleşisinde iktidara geldiklerinde yapacaklarını anlatan Annalena Baerbock,kısa mesafeli uçuşların kaldırılmasından yana olduğunu söyledi.

“Mayorka’ya 29 avro gibi ucuz uçuşlar artık olmamalı” diyen Baerbock, "Herkes istediği yerde tatile gidebilir. Ancak uçuşların iklim dostu vergilendirilmesi bu tür damping fiyatlarını durduracak" dedi.

Baerbock, "Aile olarak trenle seyahat ediyorsanız, uçakta kısa mesafeden daha az ücret ödemelisiniz. Artık kısa mesafeli uçuşlar olmamalı" diyor.

SPD şansölyesi adayı Scholz de birkaç gün önce "ProSieben Spezial Live" programında ucuz uçuşlara karşı önlem almak ve fiyat limiti belirlemek istediğini açıklamıştı. 

SPD Şansölyesi adayı Scholz, hiçbir uçuşun "havaalanı ücretleri ve oluşan diğer tüm masraflardan" daha ucuz olmaması gerektiğini savundu. Daha fazla düzenleme yasal olarak zordur. Ancak Scholz, bu, "o zaman kesinlikle 50 veya 60 avronun altında olacak bir uçuş olmayacağı" anlamına geliyor. Geçmişte hava yolculuğunun maliyetine kıyasla bu bile hala oldukça ucuz” diyor.

Bareiß: Seyahat bir lüks olmamalı

Bu arada Federal Hükümetin Komiseri Thomas Bareiß de, iklim korumasının düşük gelirli aileler için tatil planlaması pahasına olmaması gerektiği konusunda uyardı. "Yolculuk ve uçmanın da gelecekte her bütçeyle mümkün olması ve birkaç kişi için lüks olmaması gerektiğini düşünüyorum. İklim koruma ve CO2 azaltımı akıllı olmalı ve yeni teknolojilerle yapılmalıdır” dedi.