• 13 Aralık 2020 20:55
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Korona nedeniyle içki satışı yasak olan olmayan ülkeler

Bu haberi dinleyin
13 Aralık 2020 Korona nedeniyle içki satışı yasak olan olmayan ülkeler

Koronavirüs salgınına yönelik önlemler çerçevesinde marketlerin çalışma saatlerinin kısıtlanmasıyla birlikte içki satışı yasaklandı.

Bunun gerekçesine ilişkin ilk açıklama yapan İçişleriı Süleyman Soylu, “Aldığımız karar dünyayla uyumlu. İsteyen Avrupa’daki örneklere baksın. Avrupa’da yapılandan farklı bir uygulama yok" dedi.

Avrupa'da alkollü içki yasakları büyük ölçüde "sosyal mesafe" merkezli uygulanıyor ve daha çok lokantalar, barlar gibi toplanma mekanlarını hedef alıyor. 

ALMANYA: 

Başkent Berlin dahil bazı eyaletlerde saat 23.00- 05.00  arasında marketler dahil içki satışı yasak. Sokağa çıkma yasağı uygulanmadığı için bu saatlerden sonra park ve benzeri yerlerde toplanmalar olmaması için bu yasak bulunuyor.

İNGİLTERE 

Restoranlar ve barlarda alkollü içki satışı yasak ancak marketlerde alkollü içki satışıyla ilgili bir yasak söz konusu değil.

İSVEÇ:  

Herhangi bir alanda yasak yok. Pandemi öncesinde nasılsanı şartlar bugün de geçerli. Açık olduğu saat- lerle marketlerde ve içki satış noktalarında faaliyet devam ediyor.

FRANSA:

Marketler dahil içki satışına ilişkin sınırlama yok.

İTALYA

İtalya’nın başkenti Roma'da 21.00'den itibaren kamuya açık alanda alkollü içki tüketmek yasak. Kapalı mekan işletmelerindeyse saat 02.00'den 07.00'ye kadar alkollü içki servisi yapılmıyor. Marketlerde, açık oldukları süre içinde herhangi bir yasak yok.

FİNLANDİYA

Finlandiya'da bölgeden bölgeye sınırlamalar değişim gösteriyor. Başkentin bulunduğu Uusimaa'da işletmelerde alkollü içki servisi saat 22.00'de kapanırken ağırlıklı olarak alkollü içki servisi yapan işletmeler, kapasitelerinin yarısında çalışabiliyor. Marketlerde satış  ile ilgili bir kısıtlama yok.