• 13 Kasım 2022 21:34
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Mehmet Han Ergüven’in Turizm: Orijinal ve Marjinal kitabı çıktı

Bu haberi dinleyin
13 Kasım 2022 Mehmet Han Ergüven’in Turizm: Orijinal ve Marjinal kitabı çıktı

 

Wellness konusundaki yazı ve araştırmaları ile bilinen, Gazetesi yazarlarından, Kırklareli Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Han Ergüven’in 3. Kitabı: Orijinal ve Marjinal kitabı çıktı. Ergüven’in daha önce de Wellnessi ve Adım Adım Wellness kitapları yayınlanmıştı.

İksad yayınlarından çıkan kitapta Ergüven Gazetesi’ndeki yazılarını konularına göre sistematik biçimde düzenleyip gözden geçirip güncellemiş.

Fehmi Köfteoğlu’nun yazdığı önsözde şöyle deniyor:

Mehmet Han Ergüven farklı tipte genç bir akademisyen ve birdındır.

O, her konuda ne yazık ki sık rastlanan, boş konuşup ahkam kesenlerin tersine, doğru olan ve takdire değer bir anlayışla her konuda konuşmak yerine, yalnız uzmanlık alanı olan konuda çok yönlü ve geniş kapsamlı çalışmalar ile derlediği bilgileri paylaşan kişidir.

Mehmet Han Ergüven Mardin’den çıkıp dünya çapındaki bilim çalışmalarıyla Nobel Ödülü alan Aziz Sancar, Ankara TED Koleji’nden çıkıp Amerika’da o üniversitenin 26 yaşında Prof. unvanı almış ilk kişisi Oktay Sinanoğlu, Hatay’dan çıkıp’da yaptığı çalışmalarla yüzyılın belası pandemiye karşı aşıyı geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin yetiştiği bu topraklardan, Gaziantep’ten çıkıp’da aldığı eğitimi şimdi Kırklareli Üniversitesi’nde öğrencileri, seyahat endüstrisi ve kamuoyu ile paylaşan kişidir.

Kitaptaki yazıları içerdikleri bilgi, veri ve öngörüleri yanında bir de bunları yazan kişinin bu özelliği de bilinmeli. Zira eskilerin deyimiyle ‘Marifet iltifata tabidir’ (Yapılan iyi iş takdir edilmeli)…

Ben kendi adıma Mehmet Han Ergüven’in kompedanı (uzman) olduğu wellness konusunda konunun sağlıktan öte; tarihini, dünden bugüne nasıl geldiğini, bu alandaki gelişmeler ve yükselen eğilimleri yanında; neyin, nerede, nasıl, neden yapılabileceği konusunda çok şey öğrendim.

Kitabın adı da içeriği ve bu çalışmayı yapan Mehmet Han Ergüven’e uymuş.

Wellness ve günümüzdeki türevleri gibi özgün bir alan ile ilgili bu kapsamlı, derinlemesine, bilgiye dayalı değerlendirme ve öngörüleriyle bu yazılardan herkesin öğreneceği bir şeyler var.