• 01 Ağustos 2021 21:50
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Moskova’nın tarihi Pekin Oteli satıldı

Bu haberi dinleyin
01 Ağustos 2021 Moskova’nın tarihi Pekin Oteli satıldı

 

Moskova’nın merkezindeki, 1958’de Sovyet-Çin dostluğunun simgesi olarak inşa edilmiş tarihi Pekin Oteli 4,8 milyar rubleye, yani yaklaşık 65,5 milyon dolara satıldı. Mülkün sahibi durumundaki en büyük devlet bankalarından VTB Bank, Soçi merkezli otel zincirleri sahibi “Jemçujina Otel Kompleksi” şirketine oteli sattı.

Vedomosti gazetesi, yüzde 34,04 hissesi Kıbrıs’ta kayıtlı Pecomalco Investments Limited’e ait olan bu grubun’da “sahiplik yapısı hakkında en az bilgi bulunan, en gizli sermayedar yapılı şirketlerden biri olduğunu” yazdı.

Tversakaya Ulitsa ile Sadovoyo Kaltso'nun (çember yol) birleştiği yerde, Bolşaya Sadovaya Dom 5’te bulunan tarihi otelin 26 bin m2’lik binası ve 5 bin 600 m2’lik arsası bulunuyor.Otel, 1939-1958 yıllarında mimar Dmitry Çeçulin’in projesi olarak inşa edilmişti.

Satış anlaşmasını açıklayan VTB, 2,6 milyar ruble gelir elde ettiğini duyurdu. VTB Bank, 2019’da oteli açık artırmada 5,6 milyar rubleden başlayan fiyatla satmak istemiş ama talipli çıkmamıştı.

Daha sonra Çinli bir yatırım grubu binaya talip olmuş ama satış gerçekleşememişti.

Bina ve bulunduğu arsa, Moskova’nın “en kıymetli emlak varlıkları” arasında sayılırken, piyasa şartları ve borçlar nedeniyle düşük bir bedelle satış gerçekleştiği belirtiliyor.