• 19 Mart 2021 21:02
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Normalleşme derken, İtalya 3. kez, Paris yeniden tam kapandı, Türkiye’de vaka sayısı 21 bini geçti

Bu haberi dinleyin
19 Mart 2021 Normalleşme derken, İtalya 3. kez, Paris yeniden tam kapandı, Türkiye’de vaka sayısı 21 bini geçti

Kamuoyu baskısı ve işletmelerin zor durumda kalması üzerine hükümetlervirüs salgınını önlemeye yönelik aldıkları kısıtlamaları gevşetme kararları ters tepiyor.

Önlemlerin gevşetildiği her yerde vaka sayısı artıyor

Bunun üzerine İtalya 3. kez tam kapanmaya gitti. Benzer bizimde Paris ile birlikte 16 bölgede 4 haftalığına tüm gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına geçiliyor.

İstanbul'da alarm! 3. dalgaya girildi

Bu akada Türkiye’de günlük vaka sayısı 21 binin üzerine çıktı.

Türkiye'de son 24 saatte 187 bin 859 Kovid-19 testi yapıldı, 21 bin 30 kişinin testi pozitif çıktı, 87 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlıklığıvirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, İstanbul'da, salgında üçüncü dalgaya girildiğini söyledi. 

Şimşek, “Açılmanın etkisini bu hafta başından itibaren görüyoruz. Kendi kurumumuz açısından söyleyecek olursam, geçen haftaya göre belirgin bir fark var, Pazartesiden beri çok yüksek sayıda hasta geliyor. Test pozitiflik oranı da bizde de yüzde 12 civarında. Önümüzdeki haftalarda da sıkıntılı günler yaşayabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Fransa Başbakanı Veran: 3. dalga

Fransa Başbakanı Jean Castex, Sağlıkı Olivier Veran ile düzenlediği ortak basın toplantısında ülkedeki yeni tipvirüs (Kovid-19) vakalarının yayılımı karşısında alınan yeni kararları açıkladı.

Açıklamasında, Fransa'nın artık 'üçüncü dalganın pençesinde' olduğunu ifade eden Fransa Başbakanı Veran, "Bu üçüncü dalga birçok Avrupa kentinde görülüyor” dedi.

İtalya üçüncü kez kapanıyor

Avrupa'davirüs pandemisinden en ağır etkilenen ülkelerden biri olan İtalya üçüncü kez kapanıyor. İtalya Başbakanı Mario Draghi, "Ne yazık ki yeni bir dalga ile karşı karşıyayız" sözleriyle ülkede yeniden karantina önlemlerinin uygulanacağını duyurdu.