• 20 Nisan 2021 00:26
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Ocaktaki tek odun KÇÖ idi, bunu geri almayın”

Bu haberi dinleyin
20 Nisan 2021 “Ocaktaki tek odun KÇÖ idi, bunu geri almayın”

Korona nedeniyle zor durumda kalan sektörün çalışan ve işletmelerine sağlanan kısıtlı saı ve miktardaki desteği olan Kısa’nin ( KÇÖ) kesilmesine tepkiler devam ediyor.

TÜRSAB Asya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Sedad Başalan acilen sektöre can suyu olacak çözümler üretmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Seyahatlerinin ne bacası ne de ocağı tütmüyor artık. Ne yazık ki ocağımıza atacağımız hükümetten alınan tek odun parçası KÇÖ de 31 Mart 2021 tarihinde sonlanmış bulunuyor. Pandeminin ilk zamanlarında nakiti bulunanler kazançsız geçen bir yılın sonunda var olan nakitlerini de tüketmiş bulunuyor. sektörüne yönelik bazı  çalışmaları  maalesef sektörün notunun düşük olması ve sicil bozukluğu sebebiyle amacına ulaşamamış ve dolayısıylalere kaynak yaratılamamıştır. 

Bu nedenle reel anlamda faydalı olunabilmesi için, yetkililerin; önceliklelerin finansal anlamda kaynağa ulaşmasını engelleyen süreçlerini anlayıp ona göre çözüm üretmesi gerekmektedir. Altı çizilerek belirtmek gerekir ki sektörünün kaybı diğer sektörlerden çok daha büyüktür ve bu anlamda yetkililer sektörü özelinde ; düşük faizli 2 yıl ödemesiz KGFsi, KÇÖ desteği , SGK ve vergi ertelemesi konularını yeniden değerlendirmeli ve acilen sektöre can suyu olacak çözümler üretmelidir.

Pandemi ilk günkü gibi hatta daha da şiddetli devam ediyor. Yardım eli uzatmak için daha ne bekleniyor?