• 22 Ağustos 2021 00:58
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

OGM’den 110 bölgede ekoturizm

Bu haberi dinleyin
22 Ağustos 2021 OGM’den 110 bölgede ekoturizm

Son dönemde  peş peşe yaşanan yangınlarla gündemde olan ormanlarda başka bir çalışma yürütülüyor.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), hazırlanan Ekoturizm Eylem Planı ile kapsamında 50’si mesire alanı, 60 yeni alanlardan olmak üzere toplam 110rı yerde ekoturizm ile ilgili altyapı çalışmaları yürütüyor.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey,  amaçlarının ormanlık sahalar üzerinde ekoturizm faaliyetlerini sürdürülebilir olacak şekilde planlamak olduğunu belirterek “Şu ana kadar planlaması yapılan 39 adet ekoturizm yönetim alanlarımız donatıları ile beraber kullanıma sunuldu” diyor.

“Ormanlarımız ülke yüzölçümünün yüzde 29'luk kısmını kaplar” diyen Karacabey şunları söylüyor:

Hazırladığımız Ekoturizm Eylem Planı ile tüm Türkiye'de 28 Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 50 Mesire Alanlarına entegre, 60 yeni alanlardan olmak üzere toplam 110 adet "Ekoturizm Yönetim Planı ve Uygulamaları- yapılacak, ekoturizm altyapısının kurulması sağlanacak.

Orman Genel Müdürlüğümüzce ekoturizm hizmetlerinin yaygınlaştırılarak ekoturizm üzerine yoğunlaşan beklenti ve talepleri karşılamak amacı ile yeni yönetim alanları planlamak stratejik bir hedef olarak belirledi.

Ekoturizme açılan yerler

İzmit Kartepe, Yalova Termal. Bursa Oylat, Adana Aladağ. Karabük Yenice. Bartın Ulukaya, Zonguldak Süzek, Konya Derbent. Muğla Köyceğiz Kavakarası ve Candır. İzmir Nazarköy. Kahramanmaraş Başkonuş. İstanbul Bûyûkada. Eskişehir Odunpazarı. Kütahya Osmanlı Göç Yolu. Amasya Merkez Şehzadeler Yolu. Artvin Çoruh. Denizli Çamelı, Antalya Sapadere.

Ekoturizme açılacak yerler

Bursa Suuçtu. Konya Çavuşcugöl. Tokat Düden, Bolu Seben. Mardin Artuklu. Mazıdağı ve Midyat. Siirt Baykan. Denizli Acıpayam. Diyarbakır Çermik ve Ambar Vadisi. Mersin Çamlıyayla ve Karabucak. Batman Mereto Dağı, Osmaniye Karaçay. Trabzon Hıdırnebi. Çanakkale Biga, Kalkım ve Bayramiç. Sivas Kardeşler de bu yıl hizmete sunulacak.