• 30 Kasım 2021 23:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Omicron varyantı yayılıyor, Türkiye dahil 70 ülke sınırlarını kapadı

Bu haberi dinleyin
30 Kasım 2021 Omicron varyantı yayılıyor, Türkiye dahil 70 ülke sınırlarını kapadı

Coronavirüs salgınının bu zamana kadar en çok mutasyona uğrayan varyantı olarak bilinen Omicron varyantı dünyada endişe yaratmaya devam ediyor. 

Geçen haftaya kadar “Nu varyantı” olarak adlandırılan fakat geçen hafta cuma günü Dünya Sağlık Örgütü tarafından Omicron varyantı olarak adlandırılan bu mutasyona uğramış Covid-19 türü şu ana kadar en az 18 ülkede tespit edildi ve aralarında Türkiye'nin de olduğu 70'ten fazla ülke sınırlarını varyantın çıktığı Güney Afrika'ya kapadı.

Son 24 saat içinde, Avusturya ve Japonya’da da görülen Omicron varyantı şu ana kadar, Avustralya, Avusturya, Belçika, Botsvana, Kanada, Çekya, Danimarka, Japonya, Hong Kong, İsrail, İtalya, Hollanda, Portekiz, Güney Afrika,, İsveç, Birleşik Krallık’ta tespit edildi.

Şu ana kadar resmi olarak açıklanan ve Omicron’un yayılmasını engellemek için önlem alan. Güney Afrika'ya sınırlarını kapatan ülke ve bölgeler şöyle sıralanıyor: Angola, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Bahreyn, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Kolombiya, Hırvatistan, Küba, Çekya, Danimarka, Ekvador,, Estonya, Fiji, Finlandiya, Fransa,,, Guatemala, Hong Kong, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İrlanda, İsrail, İtalya, Japonya, Ürdün, Kuveyt, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malezya, Maldivler, Malta, Fas, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Umman, Pakistan, Paraguay, Filipinler, Polonya, Portekiz, Katar, Kıbrıs Rum Kesimi, Romanya,, Ruanda, Suudi Arabistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Kore,, Sri Lanka, İsveç, İsviçre, Tayvan, Tayland, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD,.