• 17 Temmuz 2021 23:28
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Otel, restoran ve kafeler 300 bin eleman arıyor

Bu haberi dinleyin
17 Temmuz 2021 Otel, restoran ve kafeler 300 bin eleman arıyor

Salgın döneminde memleketlerine dönen ara elemanların, kuryelik gibi farklı mesleklere yönelmesi ve yeniden kapanma endişesiyle geri dönmek istememesi birçok sektörde istihdam sıkıntısına yol açtı. 

Açılma sonrası otel, restoran, büfe gibi birçok işletmede çeşitli branşlarda toplam 300 bin civarında personel ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Bünyesinde Happy Moon's. Ikon ve Bob's gibi üç farklı markayı bulunduran grubun Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyinmutlu, "Şu an yeni açacağımız şubelerle birlikte 450 kişi arıyoruz. Otelci de. tekstilci de, manav da eleman arıyor. Salgında 'ben ailemi geçindiremiyorum' deyip memlekete dönüp orada kalanlar. 'Eylülde yine kapanırsa ben bu riski alamam- diye geri gelmiyorlar. Garson, bulaşıkçı, aşçı yardımcısı ve komi gibi ara elemanlar sıkıntı.'daki 3 markamızda da tüm elemanlar İstanbul'dan geldi. Hatta; 'arkadaşını getir. 3 çalışsın sana prim verelim' dememize rağmen eleman bulamıyoruz. Şu an otel, restoranlar, büfelerde çalışmak üzere 300 bin kişi civarında kişi arandığını tahmin ediyoruz" diyor.