• 09 Mayıs 2021 20:06
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Pandemiye sanatla verilen yanıt: Somuttan soyuta Picasso’dan çocuğa

Bu haberi dinleyin
09 Mayıs 2021 Pandemiye sanatla verilen yanıt: Somuttan soyuta Picasso’dan çocuğa

 

Günümüzde sanat artık yaşamın her alanında…

Minik eller erken yaşlarda müzikle, resimle, tiyatroyla tanışabiliyor, renklerin dünyasına yolculuk yapıp kendi çizgilerini oluşturabiliyorlar. 

Fakat içinde bulunulan şartlar, her çocuğun yakalayabildiği bir fırsata da dönüşmesine izin vermeyebiliyor. 

İşte minik ellerin hayal güçlerini geliştirecek, ressamların yaşamlarına yolculuk yaparak Chagall, Klee, Mondrian’ın büyülü dünyasından ilham alarak, tuvalle, fotoğrafla tanışmalarına olanak sağlayan bir proje “Somuttan Soyuta Picasso’dan Çocuğa” adı ile bir eTwinning projesi olarak hayata geçti. 

Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan ve Avrupa genelinde 200 bini aşkın okulun 120 binin üzerinde projeyle katıldığı eTwinning paltformunda yer alan Kocamustafapaşa İlkokulu (İstanbul), 100. Yıl İlkokulu (Bandırma / Balıkesir), Özdemir Gürocak İlkokulu (Ankara), Çankaya İlkokulu (Trabzon), 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu (İstanbul), Ressam Şevket Dağ İlkokulu (İstanbul)’nun birlikte yürüttüğü “Somuttan Soyuta Picasso’dan Çocuğa” projesi ile somut evre aşamasındaki çocukların soyut düşünebilme yetisini geliştirmeleri amaçlandığı belirtildi. Proje kapsamında öğrencilere tuval çalışmaları, sanatın tarihi, fotoğrafın somuttaki yeri, hayal gücünün resim ve kurgu hikâyelerle desteklendiği etkinlikler yaptırıldı.

“Somuttan Soyuta Picasso’dan Çocuğa” projesi hakkında bilgi veren Kocamustafapaşa İlkokulu (İstanbul) öğretmeni Özlem Şıhlaroğlu, “Pandemi sürecini sanatsal etkinlikle geçmek çocukların kendilerini ifade etmede sanatı kullanabileceklerini öğrenmeleri, algılarını genişletebilmeleri adına, projenin öğrenciler açısından olumlu dönütler getireceğini düşünüyoruz” dedi.