• 01 Aralık 2020 13:33
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rus ve Ukrayna’lılar kayak merkezlerinin yüzünü güldürecek

Bu haberi dinleyin
01 Aralık 2020 Rus ve Ukrayna’lılar kayak merkezlerinin yüzünü güldürecek

Avrupa'da hızla artan vakalarla mücadele için İsviçre, Fransa, Avusturya gibi kayak destinasyonlarında yer alan ülkelertrafiğini kapatınca, ve'daki tur operatörleri rotayı Türkiye'ye çevirdi. 

Bu yıl yurt dışına kayağa gidemeyen yerli turistin de Türkiye'deki kayak destinasyonlarını tercih edeceğini belirten sektör temsilcileri, salgının seyrindei aksatacak bir durum oluşmadığı sürece hareketli bir sezon bekliyor. 

Erciyes yüzde 85 doluluk 

Kayak merkezlerinden Kayseri Erciyes’te yüzde 85 doluluk var.

Erciyes’ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Çıngı, bölgenin tarihinin en yüksek yurt dışı ön rezervasyonunu aldığını söyledi. Çıngı, 4 yıldır Erciyes'e charter seferleriyle yabancı turistlerin geldiğini belirterek bu yıl ve’dan gelen rezervasyonların daha da arttığını söyledi.

Palandöken ve Uludağ’a haftada 3 charter

Erzurum PalandökenSatış ve Pazarlama Direktörü Ahmet Reha Kantar da, 4 Aralıkta sezonu açacaklarını beliterek yabancı tur operatörlerinin charter uçuşları ile Palandöken'e misafir getireceklerini söyledi. Kantar, "Ukrayna ve'dan da iyi seviyede rezervasyon alıyoruz. 27 Aralık'tan itibaren haftada üç uçağın direkt uçuşla ve'dan Erzurum'a gelmesi planlanıyor. Kovid-19 vaka sayısında artış devam etmezse, şu an itibarıyla yüzde 60-70 oranında rezervasyonumuz var. Kışın umut ediyoruz ki yüzde 80-90 oranına çıkacak” dedi.

Uludağ da hazır

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Ersin Yazıcı ise ve'dan haftada 2-3 uçağın Bursa'ya gelmesini beklediklerini söyledi.