• 25 Mayıs 2021 01:04
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya : Ankara'nın izlediği çizgiyi değiştireceğini umuyoruz

Bu haberi dinleyin
25 Mayıs 2021 Rusya : Ankara'nın izlediği çizgiyi değiştireceğini umuyoruz

Rusya’nın Türkiye’ye charter seferlerini durdurması ile ilgili ilk aşamada 1 Haziran’a kadar verdiği sürenin bitmesine bir hafta kala o tarihte uçuşların açılmayacağını bösteren açıklamalara yenileri ekleniyor.

Rusya Dışişlerilığı Sözcüsü Mariya Zakharova’nın yaptığı açıklamanın arkasından bu kez Dışişleriı Sergey Lavrov’dan çok sert açıklama geldi.

Lavrov,’yı Kırım konusunda cesaretlendirmeyi,’nın toprak bütünlüğüne kastetmek ile eşdeğer gördüklerini Türkiye’ye son derece açık bir biçimde ilettiklerini belirtti.

Lavrov,’da yayınlanan Argumentı i Faktı gazetesine yaptığı çıklamada “Ukrayna konusunda Türk meslektaşlarımıza, durumu itinalı bir biçimde analiz etmelerini,’nın militarist düşüncelerini desteklemeyi bırakmalarını her düzeyde tavsiye ediyoruz” dedi.

Sputnik'in haberine göre Lavrov, bununla ilgili olarak, Türkiye’nin,’nın ‘meşru endişelerini dikkate alarak izlediği çizgiyi değiştireceğini’ umduklarını söyledi.

Lavrov, “Bu tür bir retorik devam ederse, bizim de Türkiye’deki benzer sorunlara dikkat göstermemiz gerekecektir. Bunu yapmak istemeyiz, bu yüzden, Türkiye Dışişlerilığı’nın bizi dinleyeceğini umut ediyorum” dedi.