• 05 Ağustos 2021 02:52
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya’da iç turizm pandemi öncesini yakaladı

Bu haberi dinleyin
05 Ağustos 2021 Rusya’da iç turizm pandemi öncesini yakaladı

Rusya Federal Ajansı (Rosturizm), pandemiyle birlikte ülkede neredeyse kapanan endüstrisinde iç pazarın pandemi öncesi duruma geldiğini açıkladı.

Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova gazetecilere yaptığı açıklamada  2021’in ilk yarısında’da için yüzde 95 oranında toparlandığını söyledi.

Doguzova, “Verilerimize göre, yılın ilk yarısında 24,6 milyon kişi’daki otellerde en azından bir gece konakladı. Bu rakamlar geçen yılınnı dönemine göre yüzde 85 daha fazla olmakla birlikte 2019’a kıyasla yüzde 5 daha düşük” sedi.

Yılın ilk yarısında açıklanan 25 milyona yakın yerli turiste ek olarak 49 milyon kişinin de otellerde konaklamadan seyahat ettiğini söyleyen Rosturizm Başkanı, 2021’in ilk yarısında turist sayısındaki büyümede bu yılın ilk altıında bir milyondan fazla turiste ev sahipliği yapan Moskova’nın içde mutlak lider olduğunu belirtti.

Zarina Doguzova, endüstrisinin ülkenin Karadeniz kıyısında tahminlerden daha hızlı toparlandığını, mevcut dinamiklere göre bu yılın sonuçlarının büyük ihtimalle 2019 sonuçlarını yüzde 10-15 oranlarında aşacağını söyledi.