• 29 Mart 2022 00:21
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya’da tur operatörleri satışlarını askıya aldı

Bu haberi dinleyin
29 Mart 2022 Rusya’da tur operatörleri satışlarını askıya aldı

Rusya Federal Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, ülkede faaliyet gösteren birçok tur operatörünün uçuşlardaki durum nedeniyle yurtdışına paket tur satışlarını askıya aldığını söyledi.

Yurtdışı seyahatlerinde dış hatlara uçuşlara getirilen kısıtlamalar ve uçakların alıkonulma riski nedeniyle birçok tur operatörünün toplu tatil destinasyonlarına paket tur satışını geçici olarak askıya aldığını vurgulayan Doguzova, “Şu an tümler yeni uçuş programlarıyla ilgili kararları bekliyor. Mevcut durumda tüm tur operatörlerimiz yurtdışından ülkeye geri dönen turistlerimizi tahliye etmeye çalışıyor” diye konuştu.

Rosturizm Başkanı,rıca mevcut durum ve sürekli değişen koşullar göz önüne alındığında turistlerden yurtdışı gezilerini planlamak için sorumlu bir yaklaşım benimsemelerini isterken, yurtdışı seyahatlerinde olası tüm zorlukları dikkate almalarını tavsiye etti.

Ajans, yakın zamanda Rus tur operatörlerininşirketleriyle birlikte organize turistlerin 85 bin kişiyle yüzde 90’ından fazlasının’ya geri getirildiğini bildirmiş, şu anda 5 bin organize turistin’ya geri getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı.

Tur operatörlerinin dönüş için tahliye uçuşlarını bekleyen Rus tatilcilere konaklama hizmeti sağladığı belirtilen Rosturizm açıklamasında, organize turistlerin çoğunun’da olduğunu kaydetmiş, üç büyük tur operatörü aracılığıyla yaklaşık 4 bin kişinin tahliye edilmesine çalışıldığını aktarmıştı.

Mısır’dan’ya özel uçuşlar yapması planlanan uçaklara yönelik yeni Batı yaptırımları nedeniyle dönüş süreci daha karmaşık hale gelirken, tahliye uçuşları da bu nedenle tur operatörlerinin beklediğinden daha uzun sürüyor.