• 21 Şubat 2021 21:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya Duma Başkanı: ''Yurt dışına tatile gitmeyin. Tatilinizi yurtiçinde yapın”

Bu haberi dinleyin
21 Şubat 2021 Rusya Duma Başkanı: ''Yurt dışına tatile gitmeyin. Tatilinizi yurtiçinde yapın”

Rusya'da Devlet Duma Başkanı Vyacheslav Volodin yurttaşlarına tatil için yurtdışına çıkmamalarını, tatillerini yurtiçinde geçirmelerini istedi.

Vyacheslav Volodin Duma TV'ye yaptığı açıklamada 2021 yılında Rus turistlerinvirüs enfeksiyonu riskinin yüksek olması nedeniyle yabancı ülkelere seyahat etmekten kaçınmaları gerektiğine vurgu yaparak tatillerini yurt içinde geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Koronavirüs salgınının sonbaharda yeniden artmasının beklendiğini kaydeden Volodin 2020 yılı sezonunu hatırlatarak öncelikle yurt dışında yaz tatilinden dönen Rus vatandaşlarının sadece güneş yanığı değil,nı zamanda ülkeyevirüs de getirdiklerini söyledi.

2020 yılı sezonunda da'da birçok üst düzey yetkilinin bu tür açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Devlet Duma Başkanı Vyacheslav Volodin şunları söyledi:

''Ülkemiz çok büyük ve gezilip görülecek, dinlenilecek harika yerler var. Geniş çaplı aşılama sayesinde vatandaşlarımız yıl sonunda sürü bağışıklığı geliştirebileceğinden eminim. Yurt dışına seyahat etmeyi sevenler için aşılama çalışmalarımız ve başarımız cesaret verici olabilir. Federasyonu'ndavirüs görülme sıklığı ne kadar düşükse, yabancı devletler Rus turistlerin girişindeki kısıtlamaları daha çabuk kaldıracaktır.''