• 15 Eylül 2022 08:16
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya’nın kredi kartı Mir’in kullanımı durduruldu iddiaları

Bu haberi dinleyin
15 Eylül 2022 Rusya’nın kredi kartı Mir’in kullanımı durduruldu iddiaları

Antalya’da bazı otellerin Rusların kartı Mir’in artık kabul etmediği iddia ediliyor. Konuyla ilgili olarak bazı otellerin bunu Merkez Bankası’na dayandırarak yazılı biçimde ilan edip duyurduğuna ilişkin sosyal medyada haberler çıkıyor.

Konuyla ilgili olarak Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) sitesinde konuyla ilgili gelişmeler aktarılırken Merkez Bankası’nın bu yönde bir açıklamasının olmadığı bu haberlerin doğru olmadığı belirtiliyor.

Otelin uyarı yazısı

Konu Alva Donna otelinin resepsiyona koyduğu konuyla ilgili duyurunun’dakiOtzyv.ru portalında yayınlanmasıyla gündeme geldi.

Alva Donna Oteli’ndeki duyuruda şöyle deniyor: "Değerli konuklar 10.09'dan itibaren. 2022 Mir banka kartları Türkiye Cumhuriyeti topraklarında kabul edilmemektedir. Anlayışınız için teşekkür ederiz."

Merkez Bankası’nın açıklaması yok

Ancak haberde Merkez Bankası'ndan böyle bir talimat olmadığı belirtiliyor.

ATOR’un konuyla ilgili haberinde şöyle deniyor:

"Evet, ABD ve AB'nin yaptırımlar listelerine giren Rus bankaları tarafından verilen Mir kartlarında servisle ilgili sorunlar gözlemlenebilir. Ancak bu teknik nedenlerle olabildiği gibi kartı kabul eden bankalardan birinin politikası da olabilir. Ama kartın Merkez Bankası talimatı ile kullanımının durdurulduğu doğru değil.

O bankanın kendi politikası

Bazı otellerin kendi terminallerindeki teknik bir sorun ya da çalıştıkları bankanın politikasından dolayı sorun olabilir ama bu Mir kartının Türkiye genelinde artık kullanılmadığı anlamına gelmez. Türkiye'de "Mir" kart kabul edilmeye devam ediliyor”

Türkiye yaptırımlara zaten katılmıyor

Haberde bir muhabirin Mir kartında kullandığı, burada bir sorun yaşamadığı belirtiliyor.

Haberderıca şu açıklama yapılıyor:

“Türkiye’ya uygulanan yaptırımlara katılmıyor. Bazı Türk bankaları’da yaptırım kapsamındaki bankalardan alınan Mir kartını kabul ederse sorun olabileceği endişesiyle böyle bir şey yapıyor.