• 24 Nisan 2021 21:27
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya’nın Mısır uçuşlarını açması resmen açıklandı, tarih belli değil

Bu haberi dinleyin
24 Nisan 2021 Rusya’nın Mısır uçuşlarını açması resmen açıklandı, tarih belli değil

 

Türkiye charter uçuşlarını durduran’nın 5 yılı aşkın süreden beri kapattığı uçuşların açılması ile ilgili günlerdir devam eden tartışma netleşti.

Cuma günü Devlet Başkanı Vladimir Putin'inlı mevkidaşı Abdülfettah Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde charter uçuşların yeniden başlaması konusunda prensip olarak anlaştığı bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada "Mısır havaalanlarında güvenliği alanında yüksek standartları sağlamak üzere yürütülen ortak çalışmaların tamamlanmasıyla, ile arasında hava bağlantılarının tam formatta yeniden oluşturulması konusunda ilke anlaşmasına varılmıştır" denildi.

Mısır memnun

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Sisi'nin anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı belirtilerek "Şarm el Şeyh ve Hurgada dahil olmak üzere iki ülkenin havaalanları arasındaki hava trafiğinin tamamen yeniden başlatılmasında uzlaşmaya varıldı" ifadesi kullanıldı. Ancak açıklamada uçuşların ne zaman başlayacağına ilişkin bilgi verilmedi. Rus medyasında yer alan haberlerde uçuşların, teknikrıntıların açıklığa kavuşturulmasının ardından Mayıs ortasında başlayabileceği belirtiliyor.

Ne olmuştu

Rusya, Şarm el Şeyh'ten havalanan bir Rus yolcu uçağının Ekim 2015'te Sina Yarımadasında bombalı saldırı sonucu düşmesinin ardından'a hava trafiğini durdurmuştu. IŞİD'in kolu tarafından üstlenilen saldırıda uçakta bulunan 224 kişinin tümü hayatını kaybetmişti. 2017'de başkent Kahire'ye uçuşları yeniden başlatmıştı. uçak saldırısının ardından havaalanlarındaki güvenliği artırmak ve Rus turistleri yeniden cezbedebilmek için milyonlarca dolarlık yatırım yapmıştı.