• 10 Kasım 2020 12:06
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Sanal WTM Londra’yı duyan var mı : Turizmin en büyük fuarlarındandı

Bu haberi dinleyin
10 Kasım 2020 Sanal WTM Londra’yı duyan var mı : Turizmin en büyük fuarlarındandı

İlk başladığı 1980’den bu yana 40 yıldır seyahat endüstrisinin en büyük buluşmalarından biri iken bu yıl, tarihinde ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilen Londra WTM Fuarı9 Kasım’da (Dün) başladı.

Olağan dönemlerde dünyanın her yerinden, sektörün her kesiminden binlerce profesyonelinlar önce hazırlanarak gittiği, ilk gün fuarın yapıldığı ExCel salonlarına giriş için her kapının önünde yüzlerce metre kuyruk oluşan WTM Londra,virüs salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda yapılınca, fuarın başladığı haber bile olmadı.

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl yaşanan fuar iptalleri bu yıl da devam etti. Londra WTM Fuarı sanal ortamda yaparak test etmek istedi. Ama başlamadan tahmin edilen fuar başladığında ise artık somut olarak görülen sanal fuarın olmayacağı görüldü.

Şimdi gözler martında yapılacak bu almanın en büyüğü olan ITB Berlin Fuarı’nda

ITB Berlin’i düzenleyenler de yakın zamana kadar fuarı kısmen klasik hali ile yüz yüze, kısmen de sanal ortamda hibrit olarak yapacaklarını açıklamışken geçtiğimiz günlerde fuarın tamamen sanal ortamda düzenleneceğini ilan etti.

WTM Londra kendisi için olduğu gibi başta ITB Berlin olmak üzere diğer fuarları için de sanal ortamda bu etkinliğin nasıl karşılanacağı sektörün ilgisi konusunda test işlevi gördü.