• 23 Ağustos 2021 02:14
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Sezon uzar mı, gözler İngiltere’de

Bu haberi dinleyin
23 Ağustos 2021 Sezon uzar mı, gözler İngiltere’de

Almanya’daki belirsizlik ve’nin hayal kırıklığı yaratan kararlarından sonra iki ülkenin kararlarında meydana gelecek değişiklik ve ertelenen tatil isteği nedeniyle sektörde bu yıl sezonun uzayacağı beklentisi oluşmuştu.

Ancak bu yöndeki beklenti ve umut kırıldı.

Sezonu uzatabilecek üç kaynak pazar dışında, ve’deki gelişmelerde olumsuzluk yönü ağır basan yönde gelişiyor.

Bu durumda tek başına’daki olumlu gelişmeler sezonun uzamasına yetmez.

Hatta'nın yanında;, Polonya, Kazakistan gibi pazarlarda görülen akış devam etse de bunlar sezon uzaması ile kast edilen ve yaratması beklenen ziyaretçi sayısını yakalamaya yetmeyecek.

Nitekim kamu yönetiminin daha önce sıkı sık ifade ettiği, sektörde de bu doğrultuda yapılan değerlendirmelere bu yönde beklentilere yer verilmiyor.

İngiltere olmadan zor

Cornelia Diamond Golf Resort, Genel Müdürü, Antalya bölgesinde sezonunun yüzde 60-70 pazarı ağırlıklı gittiğini, ancak diğer pazarlarda açılma olmazsade hedefleri tutturmanın zorlaşabileceğini söylüyor.

Sezonun uzayacağı beklentisinde umutları kıran en önemli gelişme’nin ısrarla Türkiye’yi kırmızı listede tutması oldu.

Onun için gözler’nin bu hafta içinde güncelleyeceği seyahat edilecek ülkeler listesinde. 

Listeden çıkarılacak beklentisi

Bu arada Times gazetesi,'nin yapacağı seyahat güncellemesinde Türkiye'yi kırmızı listeden çıkaracağı haberi çıktı. Gazete haberi Türkiye’nin kırmızı listede tutulmasının seyahat pazarına da zarar verdiği, tatilcilerin yanı sıra tur operatörlerinin de Türkiye’nin kırmızı listeden çıkarılması için baskı yaptığını, bu yönde seslerini yükseltmeye başlamasına dayandırıyor.

Ancak haberde Times'a konuşan bir hükümet kaynağının da Türkiye'nin mevcut statüsünün değiştirilmesi için alınmış bir kararın bulunmadığını söylediği beliertiliyor.

“İngiltere’de Türkiye 2022 rezervasyonlarında  önde”

Öte yandan tur operatörü Holidays,'de 2022 sezonu için en iyi rezervasyonu Türkiye'nin aldığını söyledi.

Türkiye’nin kırmızı listede tutulmasından dolayı 2021 sezonu sıkıntılı geçen pazarında 2022 rezervasyonlarının diğer destinasyonlardan daha iyi olduğunu söyleyen Holidays Dağıtım Müdürü Brad Bennetts, "Akdeniz destinasyonları içinde en iyi satışı Türkiye, özellikle de Antalya alıyor. Antalya açık ara önde. 2022 rezervasyonlar iyi gidiyor" dedi.