• 10 Ağustos 2022 11:50
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Sinpaş’ın Marmaris ‘teki tartışmalı otel-devremülk inşaatı mühürlendi

Bu haberi dinleyin
10 Ağustos 2022 Sinpaş’ın Marmaris ‘teki tartışmalı otel-devremülk inşaatı mühürlendi

Sinpaş GYO'ya ait Marmaris Kızılbük’teki tesettürlü otel ve devremülk inşaatı mahkemenin “ÇED gerekli değildir” kararını iptal etmesinden beş gün sonra Marmaris Belediyesi tarafından mühürlendi.

Muğla 3’üncü İdare Mahkemesi 3 Ağustos’ta Sinpaş GYO projesine ilişkin ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir’ kararını iptal etmişti.

Kararda, projenin otel ve konut projelerini bir arada kapsamasından dolayı ÇED’den muaf tutulamayacağı vurgulanmıştı.

Sinpaş GYO’dan yapılan açıklamada Danıştay’ın nihai kararına kadar inşaatın durdurulduğu bildirildi.

Ne olmuştu

Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Emin Hattat tarafından 30 yıl önce inşaatı başlatılan otel, 2009’da Sinpaş Holding’e satılmıştı. 1988’de Hattat Ailesi tarafından Hema-Que Otel Yatırım A.Ş. adıyla, 150 dönümü ormandan tahsisli toplam 310 dönümlük denize sıfır araziye beş yıldızlı otel yapılması için inşaat başlamıştı. Fakat 550 oda, 1100 yatak kapasiteli otel bitirilememişti. Emin Hattat, 2006’da iflas edince de inşaat tamamen durmuştu.

Sinpaş Holding, 2010 başında iki koyu içine alan otel inşaatının bulunduğu bu araziye 1400 lüks konut yapmak için o dönem belde olan İçmeler’de belediyenin fen işleri müdürlüğüne başvurmuştu. Belediyeyse imar planında belirtilen hükümler çerçevesinde konut yapımına izin vermemişti.