• 02 Temmuz 2022 01:23
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Suudi Arabistan'dan Trabzon'a 3 yıl sonra ilk charter

Bu haberi dinleyin
02 Temmuz 2022 Suudi Arabistan'dan Trabzon'a 3 yıl sonra ilk charter

Tatil için Türkiye'nin önemli merkezlerinden Trabzon'u tercih eden 172 kişilik Suudi kafile, başkent Riyad'dan gerçekleştirilen direkt uçuşla kente geldi.

İl Kültür ve Müdür Vekili Mustafa Asan ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, uçaktan inen ilk turiste çiçek verdi.

Kantarcı Ortadoğu ülkelerinin Doğu Karadeniz bölgesinin sektörü için çok önemli olduğunu vurgulayarak yeni sezonunda Suudi Arabistan'dan Trabzon'a ilk charter uçuşunun gerçekleştirilmesi nedeniyle mutlu olduklarını dile getirdi.

Hem Trabzon hem de Doğu Karadeniz bölgesinin potansiyelinde son yıllarda ciddi bir artış olduğuna dikkati çeken Volkan Kantarcı şunları kaydetti:

"Turizm hareketliliğindeki en büyük payı Ortadoğu'daki Müslüman ülkelerden yoğun olarak bölgemize gelen turistler oluşturuyor. 3 yıldır Suudi Arabistan'dan bazı sebeplerden dolayı turistler gelemiyordu. Biz aslında Ramazan Bayramı'ndan sonra bu olumlu gelişmeyi bekliyorduk ama bugün gerçekleşti ve ilk charter uçuş yapıldı. Önümüzdeki haftalarda da direkt seferler devam edecek. Tarifeli uçuşlarsa ağustos gibi planlandı ama temmuz içerisinde de sefer konulmaya çalışılıyor. "