• 18 Şubat 2021 17:47
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Tamince‘ye ‘Fetö’cü demek suç değil

Bu haberi dinleyin
18 Şubat 2021 Tamince‘ye ‘Fetö’cü demek suç değil

Rixos Otellerinin sahibi Fettah Tamince kendisine Fetö’cü dediği için eski Sincan Hakimi Osman Kaçmaz hakkında açtığı davayı kaybetti.

Kararı değerlendiren Osman Kaçmaz, “Yargı Fettah Tamince’nin kurduğu tuzağa düşmedi” dedi. 

Fettah Tamince Avukat Osman Kaçmaz’ın, Twitter hesabından 16 Ekim 2018’de yaptığı paylaşımda, daha önce iki FETÖ soruşturmasında takipsizlik verilen, bir davada iseberaat eden Fettah Tamince’yi eleştirirken, “Dokunulmayan işadamı Tamince FETÖ’nün her yerindeydi”, “Zimmetine geçirdiğin paraları öde önce” şeklinde ifadeleri üzerine Kaçmaz hakkında “hakaret” suçundan dava açmış ancak dana sonra davadan vazgeçtiğini söylese de Kaçmaz davanın düşmesine itiraz etmişti.

Bunun üzerine devam eden yargılamada Kaçmaz beraat ederken Tamince açtığı davayı kaybetti.

Davanın karar duruşmasına Osman Kaçmaz ve avukatı Nizamettin Sağır katıldı. Kaçmaz’ın avukatı Nizamettin Sağır, mahkemeye verdiği dilekçede, şu savunmayı yaptı:

“Bir taraftan devlet yetkililerinin Türk Milleti ve demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele çağrıları yapılırken, bu örgüt ile mücadele eden ve vatandaşlık görevini yerine getiren müvekkilin bu kadar iltisaklı bir şahıs hakkında yaptığı eleştirilerin hakaret olarak kabulü ile iddianame tanzimini anlayabilmiş değiliz. Kendisinden çok daha az iltisaklı bir çok kişi etkin pişmanlıktan yararlanarak pişmanlıklarını ifade etmiş iken FETÖ ile bu kadar iltisaklı bir şahsın sanki kendisine iftira atılmak suretiyle hakaret ediliyormuş gibi feryat etmesi anlaşılabilir değildir.”

Mahkeme, talebi kabul ederek yargılamaya devam etti. Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Kaçmaz’ın beraatini istedi.

Duruşmayı bitiren mahkeme Yargıcı, yüklenen suçun kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle Kaçmaz’ın beraatine hükmetti.

Kararı değerlendiren Osman Kaçmaz, “Yargı Fettah Tamince’nin kurduğu tuzağa düşmedi. Hiç kimse yargıyı kendi emellerine alet etmeye kalkamaz, kalkmamalı. Adalet er yada geç tecelli eder, bunu hepimiz zamanla göreceğiz” dedi.