• 30 Ocak 2021 09:37
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Tanıtım için doğru bir karar: 'Yabancı Film Yapım Desteği'

Bu haberi dinleyin
30 Ocak 2021 Tanıtım için doğru bir karar: 'Yabancı Film Yapım Desteği'

Kültür veı Mehmet, Antalya'da çekimleri devam eden 'Five Eyes' film setini ziyareti sırasında Türkiye'de çekilecek yabancı uzun metrajlı kurgu film, belgesel film ve dizi filmler için Kültür velığı tarafından destek verildiğini söyledi.

Tarihi Kaleiçi'nde ve dev bir film platosuna dönüştürülen Expo alanındaki çekimler devam ederken film setini ziyaret eden, çekim arasında karavanda dinlenen oyuncu Jason Statham, Cary Elwes ve rap'çi Bugzy Malone ile görüştü. Jason Statham ve diğer oyuncularla sohbet eden'a filmin yönetmeni Guy Ritchie de eşlik etti. 

Kültür velığınca geçen dönemde yeni 'Sinema Kanunu' yürürlüğe konulmuş, Türkiye'nin film çekim merkezlerinden birisi olabilmesi amacıyla 'Yabancı Film Yapım Desteği' hayata geçirilmişti. Bu kanun değişikliği sonrasında Mad Max serisinin usta yönetmeni George Miller, Türkiye'de de çok sevilen yapımcı ve oyuncu Amir Khan gibi dünyaca ünlü isimler Türkiye'yi ziyaret etmeye, filmleri için çekim mekânları aramaya başlamıştı. 

Bakan yaptığı açıklamada Türkiye'de çekilecek yabancı uzun metrajlı kurgu film, belgesel film ve dizi filmler için Kültür velığı tarafından destek verildiğini söyledi.