• 12 Ağustos 2021 16:39
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI: 1.5 milyon sattık 4.2 milyon rezervasyon var

Bu haberi dinleyin
12 Ağustos 2021 TUI: 1.5 milyon sattık 4.2 milyon rezervasyon var

TUI Group , Ekimında başlayan mali yılın 3.çeyrek, dokuzlık bilançosunu açıkladı.

Bilançoya göre pandeminin başlamasından bu yana ilk kez üçlık denge pozitif. Ancak, 9lık toplamda denge negatif olmaya devam ediyor, Grup 2 milyar 46 milyon Avro zararda.

Bilanço sunumunun yapıldığı toplantıda konuşan TUI CEO’su Fritz Joussen, grubun 1.5 milyonu 2021 Mayıs'ından bu yana olmak üzere toplam 4,2 milyon rezervasyon yapığını açıkladı.

Yılın üçüncü çeyreğinde yapılan rezervasyonların yarısından fazlası (yüzde 52) dijital olarak yapıldığını söyleyen Joussen, müşterilerde çevrimiçi rezervasyonlara doğru hızlı bir geçiş olduğunu,'da online rezervasyonların payının üçüncü çeyrekte 2019'a göre yüzde 22'den yüzde 39'a yükseldiğini söyledi.

Grubun “sermaye yapısını güçlendirme” önlemleriyle ilgili olarak da bili veren Joussen, RIU zincirine satılan, ortak işletilmesine devam edilecek olan 21 otelin otellerin satışı, 19 uluslararası banka ve KfW gibi farklı finansal kuruluşlarla borcunun yeniden yapılandırılarak ertelenme anlaşmasının yanı sıra,virüs nedeniyle alınan daralma kararları göz önüne alındığında önümüzdeki dönemde bir rahatlama yaşayacaklarını söyledi.

Fritz Joussen, konuşmasında "İş modelimiz ve güçlü TUI markamız başarılı olmaya devam ediyor ve bu işin başarılı bir şekilde yeniden başlatılmasının garantisidir. Kısıtlamaların hafifletildiği her yerde çok başarılıyız. İyileşme tüm ülkelerde eşit şekilde gerçekleşmedi.'de seferler ancak Temmuzından itibaren devam edebildi, dolayısıyla talep ve çekinceler dördüncü çeyrek sonuçlarına yansıyacak " dedi.