• 24 Mayıs 2021 01:17
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI, 4.6 milyar Avro krediye rağmen hâlâ zorda: Ödeme güçlüğüne düşebiliriz

Bu haberi dinleyin
24 Mayıs 2021 TUI, 4.6 milyar Avro krediye rağmen hâlâ zorda: Ödeme güçlüğüne düşebiliriz

TUI, grubun 1 Ekim 2020 – 31 Mart 2021 dönemini kapsayan 6lık bilançosunu açıkladı. 

Bilançonun riskler bölümünde ‘’Faaliyete devam edememe ve yükümlülükleri yerine getirememe riskimiz var’’ deniyor.

Belirsizliklere işaret edilen raporda, ‘’Şu andaki finansman kaynakları ve 6dır devam eden pandemi kaynaklı düşük işletme gelirleri göz önüne alındığında; önümüzdeki dönemde rezervasyonlarda ve müşteri ödemelerinde bir artış olmaması durumunda TUI, ek destek önlemleri veya kısa vadeli varlık satışı olmaksızın, operasyonlarına devam edebilecek mali kaynağa sahip olmayacak. Dış ek destek alamaması durumunda TUI Grubu'nun genel olarak, faaliyetlerine devam edememe ve yükümlülüklerini yerine getirememe riski var’’ ifadeleri kullanıldı.

Raporun bu bölümünde daha sonra ‘’Ödeme güçlüğü çekmeye başlayabiliriz’’ denilerek 

şu ifadelere yer veriliyor;

‘’ TUI ödeme güçlüğü çekmeye başlayabilir.rıca, 4,6 milyar Avroluk KfWlerinin her iki diliminin 2022 yılında yeniden finanse edilmesi gerekecek. İş geliştirme konusunda geleceğin belirsiz olması nedeniyle bankacılık ve finansman piyasalarında bulamama riski olmasından dolayı, hükümetin daha fazla önlem alması gerekebilir.”

Avrupa seyahat endüstrisi pazarının en büyük grubu konumunda olan TUI 2020 yılında başlayanvirüs pandemisi nedeniyle finansal zorluklar yaşamaya başladı. Alman hükümeti talimatıyla kamudan gruba üç kez toplam 4.6 Milyar Avro finansman desteği sağlandı.