• 13 Kasım 2020 12:29
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI’nin ödemeleri erteleme talebi meclise taşındı

Bu haberi dinleyin
13 Kasım 2020 TUI’nin ödemeleri erteleme talebi meclise taşındı

TUI’nin kamu yönetimi desteği ile aldığı üç milyar Avroden sonra iki milyar Avroluk daha talep ederken Yunanlı otelciler TUI’nin kendilerine gönderilen mektupta vadesi gelen ödemelerin ertelenmesini istediğini söylüyor.

TUI’nin durumunu anladıklarını belirten Yunanlı otelciler sözleşmede yazılı ödeme taahhütlerinin yerine getirilmesini istiyor.

Financial Times Gazetesi’nde yer alan habere göre, TUI’nin ödemeleri erteleme talebi üzerine siyasi partiler devrdeye girerek konunu meclise taşıdı

TUI’nin otelcilere ödeme için Martına kadar beklemeleri gerekeceğini söylemesi üzerine konuyu meclise getiren Rodoslu milletvekili Nektarios Santorinios ve sol Syriza partisinin 34 üyesi hükümetin TUI'ye baskı yapmasını istedi.

TUI otellerle ortak çözümler bulmak istiyor

Almanya’da yayınlanan fvw Dergisindeki haberde, Santorini Otelciler Birliği Başkanı Manolis Karamolegos’un bazı oteller ertelemeyi kaldırabilirken, bazılarını zorlanacağını belirterek TUI’nin "Otelcilere ulaşıp birlikte bir çözüm bulmaya çalışacağız" dediğini ve şu ana kadar otelcilerin yarısından fazlasının yeni ödeme planını kabul ettiğini aktardığını yazdı

2021 için ödeme

Haberde TUI’nin 2021 yılı için Yunan otelcilere 252 milyon Avroluk peşin ödeme yaptığı belirtilerek, 2021 yazı için gidişat netleşene kadar nakit yönetiminin nasıl yönetileceği konusunda çalışıldığı belirtiliyor.

Yunanistan’da 2 bin otelle çalışıyor

İspanya'da 1400,'da ise 2000 bin otelle çalışan TUI'nin,'nin'ı daha uzun süre seyahat koridorunda tuttuğu için bu ülkedeki otellere daha fazla borçlu olduğunu belirtiliyor.