• 12 Mayıs 2022 07:32
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI:Yaz sezonuna sağlam bir finansal temelde giriyoruz

Bu haberi dinleyin
12 Mayıs 2022 TUI:Yaz sezonuna sağlam bir finansal temelde giriyoruz

Seyahat pazarı genelinde yıl başından beri olumlu gelişmeler yaşandığını bunun kendilerine de yansıdığını çeşitli vesilelerle açıklayan TUI yaz sezonuna sağlam bir finansal temelde girdiğini açıkladı.

Mali yıl altılık sonuçlarını açıklayan TUI rezervasyonlarım  2019'un Corona öncesi yazı düzeyinin yüzde 85'ine ulaştığını bildirdi.

Kredi geri ödemeleri öne alındı

TUI CEO'su Fritz Joussen, "Seyahate yönelik yüksek talep ve çok iyi iş geliştirme tahminlerimizi doğruluyor. 2022 iyi bir mali yıl olacak. Kapasite neredeyse 2019'un Corona öncesi değerine ulaşacak. İki yıl sonra Krizde, TUI'nin cari mali yılda önemli ölçüde pozitif düzeltilmiş kârlı hale gelmesini bekliyoruz. Bu, yeni büyümenin temelidir" dedi.

Joussen, kamu bankalarına olan borçlarını geri ödemeyi öne aldıklarını, bunula ilgili olarak nisanında ilk  geri ödemeyi yaptıklarını borcunu geri ödemeye devam edeceklerini belirterek TUI’nin pandemi sırasında federal hükümet ve özel bankalardan sağlananlerin 4,3 milyar Avro'dan 700 milyon Avro'ya indidiğni söyledi.

Rezervasyonlarda lider

TUI CEO'su Joussen fvw|TravelTalk'a verdiği demeçte, özellikle çok sayıda rezervasyonun bir seyahat noktası olarak'a önde gittiğini söyledi. Joussen, kışlarında tatilleri için çok sayıda rezervasyon yapıldığını, Türkiye/nin de popüler bir seyahat destinasyonu olduğunu belirterek “İspanya'ya yönelik rezervasyonlar da artıyor. Tüm destinasyonlara yapılan rezervasyonlar Haziran ve Temmuzlarında artacak” dedi.

Açıklanan yılın ilk yarı mali raporunda 1,9 milyon kişinin TUI ile seyahat ettiği, bunun 2021’innı döneminde (Ocak-Mart) 200 bin olan sayıya göre 10 kat artışa karşılık geldiği, satışların da Ocak-Mart 2021’de 248 milyon Avro iken bu yılınnı döneminde 2,1 milyar Avroya ulaştığını belirtilerek bunun da dokuz kat artışa karşılık geldiği belirtiliyor.

Raporda. Ocak 2022'de 16 TUI gemisinden yalnız sekizi hizmette iken Nisan 2022'den bu yana tüm gemiler yeniden hizmete girdiği ifade ediliyor.

Tatilciler daha  çok para harcıyor

TUI yılın ilk yarı mali yıl raporunda müşteri eğilimleri ile ilgili yapılan değerlendirmede müşteri harcamalarının arttığına işaret edilerek tatilciler kısa sürede rezervasyon yaptığı belirtiliyor.

Fiyatlar yüzde 13-20 arasında arttı

Raporda ortalama fiyatların 2021/22 kışı için yüzde 13 ile ve 2022 yazı için yüzde 20 arttığı bilgisi aktarılıyor.