• 12 Mart 2021 23:46
  • 0
  • 5 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Turizm çalışanlarının aşılanması ile ilgili 15 soru ve yanıtları

Bu haberi dinleyin
12 Mart 2021 Turizm çalışanlarının aşılanması ile ilgili 15 soru ve yanıtları

 

1) Personeli Aşı programı nedir, hangi amaçla oluşturulmuştur?

Bakanlığımızca; Ülkemiz Personelinin sağlıklı ve güvenli şekilde çalışabilmesi ve ülkemizdeki sektörünün kesintisiz olarak faaliyetlerini sürdürmesi amacıyla; ilgili kurum ve kuruluşlar ile iş birliği halinde oluşturulmuş aşı programıdır.

2) Hangi kurumlar uygulamaya dahil olabilir?

Turizm sezonunun açılmasını takiben ülkemizdeki hizmetlerinin yıl boyunca kesintisiz bir şekilde açık kalmasını sağlamak amacıyla, ilk etapta;

•     Güvenlilı velık Belgeli Konaklama Tesisleri (Açık olanlar)

•     Güvenlilı ve Diğer Belgeli Konaklama Tesisleri (Açık olanlar)

•     Güvenlilı velık Belgeli Yeme-İçme Tesisleri (Açık olanlar)

•     Seyahatleri

•     Turizm Taşıma Belgeli ve Güvenlilı Araçlar (her araç için iki şoför)

•    Profesyonel  Tur  Rehberleri(Eylemli)  olmak  üzere,aşı  programına  alınmasıkonusundalığımızca çalışmalara başlanmıştır.

3) Uygulamaya dahil olan tesislerlık ve TGA Web sitesi Güvenlilı Tesis Sorgulama Ekranında yayınlanacak mıdır?

Güvenli  lı TesisSorgulama  ekranında,  personelaşılarının tamamlandığıibaresiyle yayınlanacaktır.

4)   Güvenli    Sertifikası   ve  tabelasındaki   QR   koduyla  yansıyan   ekranda   Personel aşılarının tamamlanmış olduğu bilgisi görüntülenecek midir?

Güvenlisı ve tabelasındaki QR koduyla yansıyan ekranda Personel aşılarının tamamlanmış olduğu bilgisi görüntülenecektir.

5) Aşılama sistemi nasıl çalışacak?

Uygulamaya dahil kurumların öncelikle sistemde yetkili kişi tanımlarının yapılması gereklidir. Bu kapsamda her bir kurumun belirlediği yetkili kişiler sisteme girerek gerekli bilgileri ve evrakı yükleyecek, daha sonra çağrı merkezi tarafından kontrol ve teyit aramalarıyla kayıt olma işlemi gerçekleşmiş   olacaktır.   Sonrasında  yetkili   kullanıcılar   kurumlarında   görev  yapan   ve   aşılama programına dahil edilecek personel için gerekli bilgi ve evrakı sisteme yükleyecek, yine çağrı merkezi tarafından yapılacak kontroller sonrası personel kayıtları tamamlanmış olacaktır. Kaydı tamamlanan personel bilgisi periyodik olarak Sağlıklığı’na iletilerek aşılama programına dahil edilecektir. 

İlgili personel daha sonra e-nabız sistemi üzerinden durumlarını takip ederek aşılarını olabileceklerdir.

6) Yetkili kişi tanımlamasında hangi bilgiler gereklidir?

Kurum tarafından belirlenen kişi https://turizmpersoneli.tga.gov.tr/ adresinden cep telefonu numarasını sisteme tanıttığında; TCKN, ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu, tesis numarası, kurumdaki görevi, kurumunun vergi kimlik numarasını sisteme girecekrıca SGK işe giriş bildirgesi evrakını (e-devletten karekodlu olarak alınarak) sisteme yüklemesi gerekecektir. Tur operatörlerinde bu bilgilere ek olarak araç plaka bilgisi alınmaktadır.

7) Tesis Numarası neden gereklidir?

Uygulamaya başlangıçtalı tesis ve firmalar dahil edildiğinden yetkili kişinin kayıt esnasında numarasını belirtmesi gerekmektedir.

8) Yetkili kaydı sonrası Çağrı Merkezi araması neden yapılıyor?

Uygulamayadahil  edilen  kurumadına  usulsüz  işlemyapılmasını  önlemek  için,çağrı  merkezi tarafından kurum aranarak yetkili kaydı yaptırmak isteyen kişinin bilgileri teyit edilecektir. Teyit edilemeyen başvurular reddedilecek, böylece kurumun adına yetkili olmayan kişilerce bilgi girişi yapılması ve bu sebeple kurumun olası iptali vb. uygulamalara maruz kalması engellenecektir.

9) Yetkili kaydımı tamamlayamıyorum ne yapabilirim?

Çağrı Merkezini arayarak kurum bilgilerinde (sertifika durumu vb.) veya girmiş olduğunuz bilgi ve evrakta eksiklik olup olmadığını kontrol ettirebilirsiniz. Çağrı Merkezi Numaramız: 850 240 01 19

10) Her kurum için tek yetkili kişi mi olabilir?

Kurum  dilerse  birdenfazla  yetkili  kişitanımlayabilir.  Kurum  yetkilisisisteme  giriş  yaptığında, “Yönetici Listesi” menüsünden “Yeni Yönetici Ekle” seçeneğini kullanarak farklı kişileri kurumu için yetkili olarak tanımlayabilecektir.

11) Uygulamaya dahil edilecek personel için hangi bilgiler gereklidir?

Çalışan Tipi, Ad, Soyad, Doğum Tarihi, TCK numarası, Cep telefonu numarası, Mesleği, İşe Başlama

Tarihi, SGK Sicil Numarası, SGK işe giriş bildirgesi (dosya olarak yüklenir).

Tur operatörlerinde bu bilgilere ek olarak, araç plakası alınacakrıca sürücü ehliyeti, araç ruhsatı ve sürücü yetki belgesi (evrak olarak yüklenir) gerekmektedir.

12) Personel kaydını tek tek mi yapmam gerekli?

Konaklama tesisleri, restoranlar veları yetkilileri personel kaydını hem tek tek hem de dosya yükleyerek çoklu olarak yapabilirler. Tur ve transfer araçları ile rehberler için personel girişinin tek tek yapılması gereklidir. 

13) Kurum bordrosunda olmayıp farklı firmalardan hizmet alınan veya stajyer ve işbaşı eğitim kapsamında görevlendirilen personel için sisteme giriş yapılabilir mi?

Evet yapılabilir, personel bilgi giriş ekranında “Çalışan Tipi”  bilgisini  personelin durumuna uygun olarak (taşeron, stajyer vb.) seçerek kayıt yapabilirsiniz.

14) Mevsimlik çalışan personel için sisteme giriş yapılabilir mi?

Evet yapılabilir. Söz konusu şekilde çalışan personel için çalışma harici dönemlerde geçici işten çıkış yapılmışsa “Çalışan Tipi” bilgisi “Askıda” seçilmeli, kayıt ekranına “SGK İşten Çıkış Bildirgesi” yüklenmelidir.

15) Personel bilgileri girişi esnasında çalışana ait SGK evrakı yüklenmeden işlem yapılabilir mi?

Sisteme kaydı yapılan personelin SGK işe giriş/çıkış bildirgesinin yüklenmesi zorunludur. Bu evrak e- devlet üzerinden karekodlu olarak alınmalı ve sisteme yüklenmelidir. Aksi halde personel için yapılan giriş onaylanmayacaktır.