• 07 Eylül 2021 22:56
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Turizm geliri 2022’de 25, 2024'te 33 milyar dolar olacakmış !

Bu haberi dinleyin
07 Eylül 2021 Turizm geliri 2022’de 25, 2024'te 33 milyar dolar olacakmış !

 

Cumhurbaşkanı Tayyip’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü giren 2022-2024 yıllarını kapsayan, Orta Vadeli Program (OVP)’a göre geliri  bu alanda sağlanacak çeşitlilik ile yükseltilecek.

Yol haritası belirlenmiş

OVP’ye göre geliri 2022'de 25, 2023'te 30, 2024'te 33 milyar dolara ulaşacak.

Programdavirüs salgını nedeniyle daralani yeniden canlandırmak için yol haritasının belirlendiği, bu alanda sağlanacak çeşitlilikle seyahat gelirlerinin artırılmasının hedeflendiği belirtiliyor.

Turizm 12a yayılacak

Programda ile ilgili yapılan değerlendirmelerde, gelecek 3 yıldain 12a yayılmasına yönelik strateji kapsamında tanıtım ve pazarlama faaliyetinde bulunulacak.in 12a ve tüm ülkeye yaygınlaştırılması amacıyla farklı ürünlerininı anda sunan ve bütüncül olarak planlanmış alanları oluşturularak nitelikli yatak kapasitesi artırılacak.

Turistik bölgelere tarifeli uçuş

Orta Vadeli Program'da belirlenen hedefler doğrultusunda hedef pazar ülkelerin seçilmiş şehirlerinden konaklama kapasitesinin yüksek olduğu turistik bölgelere doğrudan tarifeli uçuş seferlerinin artırılması ve sürdürülmesine yönelik uluslararası hava yolu şirketleri ve tur operatörleri ile birlikte tanıtım ve pazarlama faaliyetinde bulunulacak. 

Alternatif ürünlerlei çeşitlendirmek

Değişen tüketici eğilimleriyle teknolojik gelişmeler doğrultusundain çeşitlendirilmesi amacıyla sağlık, gastronomi, festival, kültür, eko-turizm, inanç, eğitim, spor ve bisiklet gibi alternatif ürünleri belirlenecek, talebin yüksek olduğu pazar ülkeler tespit edilerek tanıtım faaliyetleri yürütülecek. 

Ticaret diplomasisi

Türkiye'nin uluslararası görünürlüğünün artırılması ve imajının güçlendirilmesi için kamu ve kültür diplomasisi faaliyetleri yoğunlaştırılacak. Bununla birlikte üçüncü ülkelerle ticari ilişkilerinin geliştirilmesi, hak ve menfaatlerinin azami ölçüde gözetilmesi amacıyla ticaret diplomasisi araçları ile bölgesel ve çok taraflı iş birliği platformları etkin bir şekilde kullanılacak.