• 25 Aralık 2020 20:28
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Türkiye'ye girişlere 'PCR testi zorunluluğu' geldi

Bu haberi dinleyin
25 Aralık 2020 Türkiye'ye girişlere 'PCR testi zorunluluğu' geldi

Sağlıklığı, yurt dışından gelen tüm yolculara uçağa biniş öncesi son 72 saatte yapılmış PCR negatif testi zorunluluğu getirildiğini duyurdu. Karar, 28 Aralık Pazartesi gününden itibaren yurt dışından hava ile; 30 Aralık tarihinden itibaren ise hava, kara ve deniz yolu ile gelen tüm yolcular için geçerli olacak.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, yeni corona virüsü kararına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

“Artık PCR (-) testi zorunluluğu var” diyen Ekşi, “Kovid ile mücadele kapsamında Sağlıklığımızın isteği doğrultusunda 28 Aralık tarihinden itibaren Türkiye’yeile gelecek tüm yolcularımızdan uçak biniş öncesi son 72 saatte alınmış PCR (-) sonuç belgesi istenecektir” paylaşımında bulundu.

Bakan Koca: Yeni önlemlere gerek görüldü

Yaptığı açıklamada “Tüm dünyada vaka sayılarının artması ve salgının hız kazanması sebebiyle yurtdışından gelişlerde yeni tedbirlere ihtiyaç duyulmuştur” diyen Sağlıkı Fahrettin Koca, “28 Aralık Pazartesi gününden itibaren yurtdışından hava ile; 30 Aralık tarihinden itibaren ise hava, kara ve deniz yolu ile gelen tüm yolcuların son 72 saatte yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmesi gerekmektedir. Negatif PCR testi sonucunu ibraz etmeyenler Türkiye'ye gelirken uçağa bindirilmeyecektir. Ülkemize girişte hudut kapısında testini ibraz etmeyenler ikamet edecekleri adreslerde karantina altına alınacaktır. Bu uygulama 1 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir” dedi