• 30 Temmuz 2022 22:48
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

‘Ucuz turizm’ biterken ‘Lüks turizm’ yükseliyor!!

Bu haberi dinleyin
30 Temmuz 2022 ‘Ucuz turizm’ biterken ‘Lüks turizm’ yükseliyor!!

Dünyanın her yerinde her alanda yaşanan ilginç gelişmeler seyahat endüstrisinde de yaşanıyor. Artan yakıt fiyatları ve diğer girdilerdeki fiyat artışlarını maliyetlere yansıması sonucu ucuz uçak bileti ve ucuz tatil dönemi biterken lüks pazarı büyüyor.

Pazar araştırma şirketi Global Market Insights (GMI) raporuna göre lüks pazarının büyüklüğü 15 milyar dolardan (14.82 milyar Avro) fazla ve 2027 yılına kadar yaklaşık yüzde 16 büyüyecek.

Raporda lüks endüstrisindeki büyümenin, tahmin edilen zaman dilimi boyunca dünya çapında artan harcanabilir gelirden yararlanacağı, bunun da yeni nesil iyi eğitimli ve talepkar gezginler sayesinde olacağı belirtiliyor.

Rapora göre bu kesim, uluslararası destinasyonlara konforlu ancak yüksek kaliteli turlara, lükse, rahatlığa ve bunuın için daha fazla harcamaya odaklanıyor. 

Rapordarıca artan uluslararası gezgin sayısı içinde 2021 ile 2027 arasında yüzde 17'den fazla büyümesi öngörülen Y kuşağının lüks hizmetlere olan talep artışından hareketle konaklama alanında lüks kategorisindeki otellerin son dönemde bu kesime yönelik yatırımlarına işaret ediliyor.