• 24 Mayıs 2023 20:08
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Uluslararası Lezzet Kataloğu Ark of Taste listesine Antalya'dan dört ürün daha kabul edildi

Bu haberi dinleyin
24 Mayıs 2023 Uluslararası Lezzet Kataloğu Ark of Taste listesine Antalya'dan dört ürün daha kabul edildi

Slow Food tarafından oluşturulan, üretimi az olan yerel ürünlerinin tanıtımına ve korunmasına katkı sağlamak adına oluşturulan Uluslararası Lezzet Kataloğu niteliğindeki Ark of Taste listesine Antalya'dan dörtrı ürün daha kabul edildi. 

Slow Food Antalya'nın saha çalışmaları yaparak daha öncesinde listeye giren Koca Tarhana, Ekşi Tarhana, Gömbe ve Yelten Tarhanalarının ardından, iki senedir aday listesinde bekleyen Finike'nin Kokulu Limonu, Antalya'nın Tavşan Yüreği Zeytini, Elmalı'nın Tilki Kuyruğu Üzümü ve yüzde 100 Türk ırkı olan Honamlı Keçilerinin sütü ile hazırlanan bir deri tulum peyniri olan Söğle Peyniri, Ark of Taste listesine Antalya'dan giren yeni ürünler oldu.

Ark of Taste listesi, ürünlerin detayları hakkındaki bilgilere tüm dünyadan erişim sağlanabilmesi, bölgesi dışında bulunamayacak yerel ve az miktarda yetiştirilen ürünlerin bilinirliğinin arttırılması, yerel olanı teşvik edip bu anlamda farkındalık yaratmak ve bu ürünleri yetiştiren küçük üreticilere destek olunması açısından büyük önem taşıyor. 

Yine bir Slow Food girişimi olan, Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden şeflerin katılımı ile oluşan Chef's Alliance ağına dahil olan şefler için en büyük öncelik, tariflerini Ark of Taste ürünleri ile hazırlamak. Dolayısı ile Ark of Taste'e kayıtlı ürün sayısının yüksek olması, şefler için yerele atıfta bulunan yaratıcı ve farklı tarifler oluşturma imkanını arttırıyor.