• 04 Aralık 2020 22:08
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

UNWTO: Kısıtlamaları hafifleten ülke sayısı artıyor

Bu haberi dinleyin
04 Aralık 2020 UNWTO: Kısıtlamaları hafifleten ülke sayısı artıyor

Dünya Örgütü (UNWTO)’dan yapılan açıklamada Avrupa'nın seyahat kısıtlamalarını kaldırma ve hafifletmede başı çekmeye devam ettiğini bildirildi.

Konuyla ilgili olarak hazırlanan Seyahat Kısıtlamaları Raporu-8’de yer alan bilgiye göre 1 Kasım itibariyle, toplam 152 destinasyon - tüm küresel destinasyonların yüzde 70'i -virüs (Covid-19) salgınına önlem olarak getirilen üzerindeki kısıtlamaları hafifletti. Bu sayı 1 Eylül'de 115'ti.

Raporda, 59 destinasyonun sınırlarını turistlere kapalı iken bu sayınında ikilık dönemde yüzde 34azaldığı belirtiliyor.

Verileri değerlendiren Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili , "Seyahat kısıtlamalarının kaldırılması, pandeminin sosyal ve ekonomik etkilerinden daha kapsamlı bir şekilde kurtulmamızı sağlamak için çok önemlidir.Hükümetlerin verilere dayalı ve sorumlu seyahat tavsiyeleri vermede ve kısıtlamaları güvenli hale gelir gelmez kaldırmak için birlikte çalışmasında önemli bir rolü var" dedi.

Seyahat kısıtlamalarını kolaylaştıran 152 destinasyon

Avrupa'da 49 destinasyon (Avrupa'daki tüm destinasyonların yüzde 91'i), Yalnız bir destinasyon (Türkiye) Covid-19 ile ilgili tüm kısıtlamaları kaldırdı.

Amerika'daki 40 varış noktası ( Amerika'daki tüm varış noktalarının yüzde 78'i), 1 Eylül'e kıyasla 13 varış noktası artış gösterdi. Üç varış noktası (Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti ve Haiti) Covid-19 ile ilgili tüm kısıtlamaları kaldırdı.

Asya ve Pasifik'teki 15, Orta Doğu'da 8 varış noktasına seyahat kısıtlamaları hafifledi.