• 08 Aralık 2022 09:23
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

WTTC Başkanı Simpson:

Bu haberi dinleyin
08 Aralık 2022 WTTC Başkanı Simpson:

Dünya Seyahat ve Konseyi (WTTC) Başkanı Julia Simpson “Türkiye'nin karnesinin parlak olduğunu” ve hem pazarın en güçlü büyüyen ülkeleri hem de en popüler destinasyonları arasında yer aldığını söyledi.

Dünya Seyahat ve Konseyi’nin (WTTC) Suudi Arabistan Riyad’da yapılan 22. Küresel Zirvesi’nde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi’nden Elif Karaca’ya açıklamalarda bulunan Julia Simpson bu yıl Türkiye’nin en popüler 5 destinasyon arasında yer alma yolunda ilerlediğini belirterek "Türkiye’nin karnesi parlak" dedi.

Simpson, Türkiye’deki doğal güzellikler, tarihi ve arkeolojik alanlar, misafirperverlik ve rekabetçi fiyatların yanı sıra yeni İstanbul ve’nin de Türkiye’nin farklı destinasyonlarla bağlantısının güçlenmesine önemli bir katkıda bulunduğunu söyledi.

Simpson, küresel düzeyde ise resesyon beklentilerine rağmende hem uçuş hem de otel bazında tüm dünyadaki üyelerine gelen rezervasyonların çok güçlü olduğunu da belirtti. 

Simpson, sektördeki hem global hem de Türkiye’ye ilişkin mevcut durum ve gelecek dönem beklentileri konusunda şunları söyledi:

Türkiye en popüler beş destinasyon arasında olma yolunda

“Türkiye’nin karnesi parlak. Geçtiğimiz haftalarda yayınladığımız rakamlara göre Türkiye Avrupa’da en çok büyüyen bölgelerden biri ve bu yıl en popüler beş destinasyon arasında yer alma yolunda. Bu nedenlelığınıza tamamen katılıyorum. Türkiye’nin hedeflerini yukarı yönlü revize etmekte haklılar ve bu harika, çünkü Türkiye’nin farklı bölgelerinde giderek daha fazla turiste kapılarınızı açıyorsunuz. Güzel plajlarınız var, İstanbul’da harika bir kültür var., kültür, dinii ile Türkiye, doğu ile batıyı birbirine bağlayan iki dünyanın tam ortasında yer alıyor. İşte bu yüzden iki tarafta da seviliyorsunuz. Büyüleyici doğal güzelliği, tarihi ve arkeolojik alanları ve konukseverliği ile tanınan Türkiye rekabetçi fiyatları ile de en popüler destinasyonlardan biri. Bunda yeni İstanbul Havalimanı ve çok başarılı ulusalşirketiniz Türk Hava Yolları’nın da büyük katkısı söz konusu. Kaliteli charter ve düşük maliyetli havayollarının yanı sıra inanılmaz otelleri ve tatil köyleri var. Bu nedenlerle Türkiye’nin dünyanın en önemli destinasyonlarından biri olması şaşırtıcı değil. WTTC verilerine göre de Türkiye en hızlı büyüme gösteren ve en popüler destinasyonlar arasında.”