• 23 Haziran 2022 09:12
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yunanistan Başbakanından sektöre çağrı: personel sorunu yaşanmaması için ücretleri artırın

Bu haberi dinleyin
23 Haziran 2022 Yunanistan Başbakanından sektöre çağrı: personel sorunu yaşanmaması için ücretleri artırın

Yunanistan Konfederasyonu (SETE) 30. Genel Kurulu’na video konferans ile katılan konuşan Yunanistn Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, sektöründe personel eksikliğine değinerek sorunun sektörü tehdit eder duruma geldiğini belirterek konuyla ilgili yeni yaklaşımların gerekli olduğunu söyledi.

Başbakanı Kyriakos bu alanda insan faktörüne yatırım yapılması gerektiğine işaret ederek “Turizm yalnız ziyaretçiler için değil, sektörde çalışanlar için de cazip olmalı. Bunun için de personele daha iyi maaş verilmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi şart. Mtlu çalışan hem kendisi hem de çalıştığı işletme için üretken bir çalışandır" dedi.

SETE Başkanı Yiannis Retsos SETE'nin başkanı dadeki personel yetersizliği sorununun yanı sıra kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere dikat çekti ve kötü çalışma koşullarına sıfır toleransla yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Personel açığı

Bu arada'daki işletmelerinde yaşanan personel eksiliğinin giderilmesi konusunda sektör temsilcileri  Türkiye’deki İş Kur benzeri kurum olan Kamu İstihdam Hizmeti (DYPA) (eski adıyla insan gücü örgütü OAED) yöneticileri ile bir araya geldi.

Toplantıda; Rodos, İkarya, Girit, Astypalea, Kefalonya, Santorini, Kavala, Atina, Kos, Skiathos, Nafplion ve diğerleri turistik bölgelerdeki 706 turzm işletmesinde resepsiyonistler, garsonlar ve müşteri hizmetleri çalışanları dahil her birimde personel açığının yaz sezonunda nasılkapatılacağı konuşuldu.

Toplantıda Turist Konaklama Girişimcileri Konfederasyonu (SETKE) temsilcisi tesislerindeki personel eksikliğini gidermek için emeklilerin ve öğretmenlerin işe alınmasını önerdi.