• 17 Ağustos 2022 09:49
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yunanistan’da ‘Turiste pahalı yerliye ucuz’ tartışması

Bu haberi dinleyin
17 Ağustos 2022 Yunanistan’da ‘Turiste pahalı yerliye ucuz’ tartışması

Türkiye’de sık sık gündeme getirilen ‘Yabancıya ucuz yerliye pahalı fiyat’ tartışması’da tersinden yaşanıyor.

Yunanistan'ın Mykonos adasında fiyatların turiste yüksek yerliye ucuz uygulandığı tartışmaları basına yansıdı.

İngiltere’de yayınlanan Daily Mail gazetesindeki haberde DK Oyster restoranın yerli ve yabancı turistlere uygulanan farklı fiyatlar ile ilgili ,haberde bu durumun diğer yerlerde de farklı olmadığı belirtiliyor.

Haberdenı yemeklerin,nı içeceklerin yerli ve yabancı turistlere farklı ücretlerden satıldığı restorana gelen Yunanların ‘pahalı fiyatlar’ nedeniyle uyarıldığı sonunda ise yabancı turistlere oranla çok daha düşük bir ücret ödedikleri belirtiliyor.

Haberde bir Yunanlının istiridye başında 5 dolar ödediğini, yani 30 dolar karşılığında 6 istiridye alabildiğini belirlerken, yabancı turistlerden istiridye başına 18 dolar istendiğine ilişkin satış fişi gösteriliyor.

Geçen hafta, 50 yaşındaki New Jersey’li avukat Theodora McCormick ve eşi, yaşadıkları dolandırıcılık hikayesini de gazeteye anlattı. Çift, iki bira ve birkaç istiridye için 557 dolar ödediklerini söyledi.

Bir başka olayda da Yunan yurttaşı bir kişinin adada 50 Avro (yaklaşık 900 TL) karşılığı aldıklarının turistlere 433 Avro (yaklaşık 8 bin TL) olarak fatura edildiği anlatılıyor.