• 26 Ağustos 2021 17:20
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Zafer Havaalanı satılıyor

Bu haberi dinleyin
26 Ağustos 2021 Zafer Havaalanı satılıyor

 

Kütahya, Afyon ve Uşak illerine hizmet vermek üzere 2012 yılında Yap-İşlet-devret modeliyle hizmete açılan Zafer Havalimanı'nda işler yolunda gitmiyor.

Kuruluşundan beri tartışılan Zafer Havalimanı satılık listesine kondu

Yap işlet devret modeliyle yapılan ve garanti edilen yolcu sayısının yüzde 1'ine bile ulaşamayarak dünyada adından söz ettiren Zafer Havalimanı'nın müteahhidi ve işletmecisi İC İçtaş, satış için teklifleri beklediklerini açıkladı.

Bloomberg'e konuşan işletmeci şirket İC İçtaş yetkilisi Abdullah Keleş, Zafer Havalimanı'nı satmak için teklifleri beklediklerini belirterek “Yatırım maliyetimizi ödeyen ve borcu üstlenen kim olursa ona devretmeye hazırız” dedi.

Şu ana kadar havalimanından bir kuruş kazanmadıklarını öne süren Keleş, devlet garantilerine rağmen her yıl havalimanına sermaye aktarmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Hata payı yüzde 99

50 milyon Avroluk yatırım maliyeti olan şirkete devlet, 2012-2020 döneminde toplamda 45,9 milyon Avroluk garanti ödemesi yapmıştı.

Havalimanının hizmet verdiği Kütahya-Afyon ve Uşak’ın toplam nüfusu 1 milyon 678 bin kişi iken, havalimanına 2020 yılı için verilen yolcu garantisi 1 milyon 280 bindi. 2020'de havalimanını kullanan sayısı 7429'da kalmış ve hata payı yüzde 99 ile inanması güç bir seviyeye ulaşmıştı.

Pandemi öncesinde de 2019 yılında havalimanının yolcu sayısı, garanti edilen yolcu sayısının sadece yüzde 6'sına ulaşabilmişti.

İC İçtaş, 2044 yılına kadar havalimanını işletme hakkına sahip.

Konuyla ilgili olarak Bloomberg”de yer alan haberde, kamu-özel ortaklığı yöntemiyle toplam 140 milyar doları bulan yollardan enerji projelerine, hastanelerden havalimanlarına altyapı projelerinin vergi mükelleflerinin cebinden çıkması ve devletin ulaşılması zor hedefler üzerinden IC İçtaş gibi şirketlere garanti ödemeleri yapması, Türkiye’de muhalefet cephesinin AKP iktidarını en sık eleştirdiği unsurlardan biri olduğu belirtildi.

Haberde bu tür garanti ödemeleri yapılan Kuzey Marmara Otoyolu, Gebze-İzmir Otoyolu gibi diğer projelerde de garanti ödeme hedeflerinin tutturulamadığı hatırlatılıyor. Başkent Üniversitesi’nden Bloomberg’e konuşan Ekonomi Profesörü Uğur Emek, Türkiye’nin bu yıl bu tür ödemelere 30 milyar lira (3,5 milyar dolar)ırdığını, doların TL karşısında bu yıl yüzde 11 yükselmesinin bu borç yükünü daha da artıracağını belirtiyor.