• 27 Temmuz 2022 22:09
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Aspendos Festivali'nde geri sayım (!)

Bu yazıyı dinleyin
Nizamettin Şen 27 Temmuz 2022 Aspendos Festivali'nde geri sayım (!)

Aspendos Festivali'nde geri sayım(!)

Tam 43 GÜN …

Birinci başlık 29. Uluslararası Antalya Aspendos Opera Bale Festivalinin başlamasından tam 43 gün önceilan edilmesini kamufle etmek için Hürriyet Gazetesi tarafından bulunmuş…

Evet 29. Yapılmasına karar verilen ve başlama tarihinden sadece 43 GÜN ÖNCE programı apar toparilan edilen MARKA FESTİVAL:

14.07.2022 tarihinde Festivalin 2022 yılı programının ilan edilmeyip “Aspendos Yeniden Doğuyor” sloganı altında bir dizi festival ve konser programını referans alarak Tweeter’da sorgulamaya başladım ve araştırmalarım gösterdi ki “kimseden ses seda yok” Akabinde geçen haftaki yazımı yazdım. Antalya’daki birkaç duyarlı insan tepki verdi. Turizmciler ve STK’lar suskunluğu tercih ettiler. 

Bugün 27.07.2022 tarihinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 29.Uluslararası Aspendos Opera Bale Festivalinin programını açıkladı.

Şimdi bu ilan edilen Festival ve programı için söyleyeceklerim ve soracaklarım VAR!!

1- Dünyada 29. Yılını kutlayacak kaç ULUSLARARASI Festival 43 gün öncesinden programını açıklar?

2-43 GÜN önce açıklanan program Uluslararası bir takvime girebilir mi?

3-Uluslararası olarak takdim edilen programda 1 tane bile yabancı sanat grubunun gösterisi yok. Uluslararası Festival kriteri bellidir en az 2 yabancı topluluk olmalıydı.

4- Avrupa Festivaller Birliğinden bu nedenlerle mi çıkılmıştır?

5- Apar topar ilan edilen bu festivalin “Bilet al” sayfasında bile satışa açılmamıştır.

6- Uluslararası olmayan festivallere ve etkinliklere gösterilen özen neden Aspendos için gösterilmedi? Antalya Kültür Turizm Müdürlüğünün sayfasında bile daha program tarihi doğru değil

7- Kültür ve Turizm Bakanlığın sıklıkla kullandığı “Alternatif Turizm” çeşitlerinden Kültür ve Sanat Turizmi için “Turizmin Başkenti” diye adlandırılan Uluslararası Antalya Markası bir festivalle turist nasıl çekilir, olumlu imaj nasıl sağlanır.

8- Ülkeye döviz kazandıran turizm hareketinin ve sektörünün Bakanlığının bir kurumu tarafından özensiz uygulaması kabul edile bilinir mi?

9- 2023 yılı programının ve takviminin festival bitiminde uluslararası normlarda açıklanmasını bekleyerek takipçisi olacağız.

10- Bu madde de sesiz kalıp sorgulayamayan “Turizm Kenti”nin gönüllüleri ve Sivil Toplum kuruluşlarına; Varlarınızı savunamazsanız, tepkisiz kalırsanız yokluğuna mahkûm olursunuz… Veya sizi Geri Saydırırlar…

Tepki koyan ve 43 gün öncesinden bile olsa festivalin programının açıklanmasına emek veren herkese teşekkür ederim.