• 06 Nisan 2021 23:49
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Başarı marka olmaktır

Bu yazıyı dinleyin
Serdal Uğurlu 06 Nisan 2021 Başarı marka olmaktır

 

“Karanlıkta, dünyanın en güzel tablosunu ve heykelini göremezsiniz.”Dr.Serdal UĞURLU

         Bundan on yıl kadar önce Endülüs turuna gitmiştim. Endülüs'ün en büyük camisi "Cordoba Camii"  katedral olmuştu. Ben olaya nedense!  duygusallıkla bakmıştım. Oraya gelen diğer turistlerin kaçı benim gibi düşünüyordu. Ya da İstanbul’a  Ayosofya’yı ziyarete gelenler. Birçok Müslüman Vatikana gitmiyor muydu? Önemli olan amacın kişiselliği değil! Amacın Ülkenizi tanıtmak ve turizm gelirlerini arttırmak olması değil mi?

Bilim,sanat,turizm bunlar dünyanın ortak değerleri. Yeter ki insanlık bu değerlerden yararlanıp daha iyi bir geleceği kurabilsin.

Malaga’ya gittiğimizde dünya sosyetesinin çoğunun orada malikanelerinin olduğunu öğrendim.Malbela da sahilde gezerken Julia Roberts yatından inerken görmüştüm.

Malagayı ünlendiren Ressam Pablo Picassoy du.

Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yüzlerce tarihi eser ve kalıntı, doluda… Ne kadar farkındayız.

Kırk yıldır, çeşitli nedenlerle Tekirdağ’a giden biri olarak Marmara Ereğlisi’nin önünden geçerken doğalgaz tesislerinin maskelemesinden; orada önemli bir Bizans tarihinin olduğunu görmemişim. Yazık! Hiç tabela yok ki!

Trakya’da denizden başka değerler varmış onları keşfetmeye başladım.

Aynı şeyi Erdek’de de yaşamıştım. Kyzikos harabelerin önünden yıllarca geçmiş ,hiç merak etmemiştim. Bir televizyon haberinden sonra gittim. O muhteşem sütun ayaklarının zeytin bahçelerine; kırılarak duvar olduğunu gördüm.

Çok farklı turizme bakışımız ya da bakamayışımız! 

Budapeşte’de, Floransa’da köprülerin üzerinde resim yapan ressamları görürüsünüz. Bizde İstanbul ve çevresinde: K.Çekmece, Harami dere, B.Çekmece, Silivri… muhteşem Mimar Sinan’ın Köprüleri var. Hangi turizm destinasyonunda turistler, buraya götürülür. Ben bilmem! siz bilir misiniz?...

Dumansız fabrikalarımızı çalıştıralım, turizm için yeni bir hikaye oluşturalım.

Diğer Yazılar