• 29 Temmuz 2021 23:27
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Galata, Kız Kulesi, Hidiv Kasrı sırada ne var

Bu yazıyı dinleyin
Fehmi Köfteoğlu 29 Temmuz 2021 Galata, Kız Kulesi, Hidiv Kasrı sırada ne var

AKP, üzerinden iki yıl geçen İstanbul belediye seçimlerinin sonuçlarını hâla içine sindiremedi, yenilgiyi hazmedemedi.

İstanbul için halk arasındaki deyimle “Ya benimsin ya toprağın” politikası izleniyor.

Bu mantığın her gün yeni bir uygulamasına tanık olunuyor.

İstanbul Belediyesi elindeyken Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve çeşitli bakanlıklarda olan deniz yollarından park ve bahçelere, şehrin simgesi mekanlara kadar her yer ve hizmeti belediyeye devreden AKP şimdi tam tersini yapıyor. Yönetim ya da işletmesi İBB’de olan yerleri tek tek belediyenin elinden alıyor.

Galata Kulesi ile başlayan operasyonlar Kız Kulesi ile devam etti. 

Bunlara şimdi de Hidiv Kasrı eklendi.

İBB AKP’de iken eseri ihya edip şehre kazandıran Çelik Gülersoy’un başında olduğu Turing işletmesinden alanlar İBB’yi kaybedince tam tersini yapıp Hidiv Kasrı işletmesini belediyenin elinden alıyor.

Bu yapılanların hiçbiri izahı olmadığı gibi hizmet, katkı ve şehre kazandırdığı her biri dünya çapında eserleriyle adı İstanbul ile özdeşleşen Çelik Gülersoy’u yaptıklarıyla ve yürüttükleri düşmanca faaliyetleriyle şehre küstürenler bu yapılanlar ile kemiklerini sızlatıyorlar.

Zira Çelik Gülersoy, hepsi şehrin ayrı bir değeri iken bakımsızlıktan çöplüğe dönmüşken Çamlıca Tepesi, Emirgan Korusu, Yıldız Parkı, Sultanahmet Soğukçeşme sokağı ve Yeşil Konak’ı kuyumcu inceliği ile işleyerek İstanbul’a yakışan dünya çapında birer eser haline getirdi. 

Bu mekanlar bugün Cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan’ın AKP’nin İBB seçimlerini kazandığı dönemde, başında Çelik Gülersoy’un olduğu Turing’den alındı.

Rahmetli Çelik Gülersoy adına sormak gerekir:

Buralar eğer belediyenin ise neden şimdi kendi denetiminize alıyorsunuz? 

Yok eğer buralar bugün yaptığınız gibi bakanlık ve elinizdeki diğer birimlerin ise o zaman neden belediyeye aldınız.

AKP’nin Atatürk’ün talimatıyla oluşturulup Cumhuriyet’in turizm ile ilgili ilk kuruluşu olan Turing’e ve yaşamının son nefesine kadar verdiği hizmetlerle İstanbul adına şükranla anılan Çelik Gülersoy’a kini ölümünden sonra da devam etti.

AKP, yaptıkları ile Çelik Gülersoy’un kemiklerini sızlatıyor.

O İstanbul ile özdeşleşen eserleri ihya etti.

Onlar kendi ifadeleriyle beton kulelerle İstanbul siluetini bozup şehri mahvetti.

Turing’in kazandırdığı eserler AKP’nin İstanbul Belediye Meclis Üyesi Bülent Katkak eliyle Başaran Ulusoy ile işbirliği halinde yok ettiler. 

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Turing ile ilgili yürek yakan başka bir acı olaya tanık olundu.

AKP eliyle yürütülen Turing’i ele geçirme operasyonunun aktörü Bülent Katkak TÜRSAB üyelerinin oluşturduğu TURSAV vakfının yönetimine getirildi.

Bülent Katkak aktörlüğünde Turing’i ele geçirip tasfiye etme operasyonunda Başaran Ulusoy “Duygusal” nedenlerle figüranlık yaptı.

Peki Bülent Katkak’ı TURSAV yönetimine getirenler bunu neden yapıyor?