• 03 Şubat 2022 18:34
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Muhafazakar Devre Mülkler ve Marmaris Belediyesi

Bu yazıyı dinleyin
Bahattin Yücel 03 Şubat 2022 Muhafazakar Devre Mülkler ve Marmaris Belediyesi

 

Sinpaş; Marmaris Kızılbük’te turistik bir proje gibi sunulan, kendi verdikleri isimle; “muhafazakâr devre mülk” inşaatına girişti.Başlangıcı 1987 yılına kadar uzanan, turizm amaçlı tahsis edilen, Orman Arazisi içindeki otel projesi, uzun yıllar yarım kalmıştı. 

Geçtiğimiz yıl ilk tahsis sahibi Hema’dan satın alınan, turizm tahsisli alanda farklı tarihlerde, tadilat ve yenileme istekleri onaylanmış ancak genişleme başvuruları geri çevrilmişti. 2021 yılına kadar verilen izinler 550 odalı bir otel inşaatı ile sınırlanmıştı.

Ancak 14 Nisan- 27 Mayis 2021 tarihleri arasındaki başvurulara, toplamda 56 adet yeni ruhsat verildi. Projenin boyutu büyütüldü. Sinpaş’ın girişimlerinden sonra ek olarak, 205 otel odasi+1407 devremülk+AVM+Aquapark+Maceraparkı gibi bölümler projeye eklendi.

Eklentilerin orman arazisine yapılacağını ve bölgenin ekolojisini yok edeceğini söylemeye gerek yok.

Sinpaş bu genişleme ile yetinmedi ve projenin 3. ve 4. etapları için inşaat ruhsatında değişiklikler yapmayı da tasarlamaya başladı. 

Bu etaplar; ormanlık alanda ağaçların arasına inşa edilecek lüks villaları vb. kapsıyor. 

Konu Marmaris Belediyesinin önüne geldiğinde, yetkililerin alacakları tavır merakla bekleniyor. 

Bu arada doğaya verilecek zararı sezinleyen sivil toplum kuruluşları, Marmaris Belediyesinin verdiği izinlerin iptali amacıyla, Marmaris Kent Konseyinin öncülüğünde yargıya başvurdular.

Marmaris Belediyesinin ruhsat iptali yerine, baskı yaparak Kent Konseyinin bazı üyelerinin istifasına ilişkin girişimlerde bulunduğu, Konsey Başkanı tarafından dile getirildi.

Sinpaş pazarlamayı muhafazakar tüketicilerin okuyup izledikleri medya yerine, Halk ve KRT Televizyonları üzerinden yürütmeye başladı. 

Kadın- erkek plaj ve havuzlarının ayrı olacağı, macera duşlarının yer alacağı vurgulanan projenin, ana temasını oluşturan muhafazakâr devre mülklerin, ilan verilen iki kanalın izleyici kitlesini etkilemekten başka amacı olduğu ortada.

Konunun asıl ilgi çeken yanı ise “Muğla Büyükşehir Belediyesinin” konuya ilişkin açıklama yapmayarak, sessizliğe bürünmesi.