• 13 Ekim 2021 01:36
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

"2022, 2021’in altında kalmaz." Türkiye ve Rusya "Ortak Turizm Eylem Planı" imzalandı

Bu haberi dinleyin
13 Ekim 2021 "2022, 2021’in altında kalmaz." Türkiye ve Rusya "Ortak Turizm Eylem Planı" imzalandı

Türkiye ile arasında “Ortak Eylem Planı” imzalandı.

Kültür veı Mehmet, Federal Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova ile Ankara’da bir otelde düzenlenen “Türkiye-Rusya İşbirliği Toplantısı” kapsamında bir araya geldi.

Sorunlar ve çözümleri konusunda anlaştık

Baş başa görüşmenin ardından “Ortak Eylem Planı” imza töreni öncesi açıklamalarda bulunan, Rus meslektaşlarıyla halk sağlığı ve turist güvenliği konularında rutin toplantılar yaptıklarını, turistlerin karşılaşabileceği sorunlara nasıl müdahale edilebileceği ve nasıl iyileştirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını anlattı.

Ersoy, sorunların çok hızlı bir şekilde çözülüyor olmasının iki taraf için de mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Bakan, şöyle devam etti:

Rus turist bu yıl 4 milyonu bulacak

“Bu sene biliyorsunuz çok zor bir sene olmasına rağmen turistler açısından’dan ülkemize olan trafikte ciddi bir beklentilerin üzerinde hareket oluştu. Ağustos sonu itibarıyla 2,5 milyonu geçti ama yıl sonu itibarıyla 4 milyondan fazla Rus misafiri ülkemizde ağırlayacağız gibi gözüküyor. geçen sene olduğu gibi bu sene de birinci sırada yer alıyor en fazla misafir veren ülke olarak Türkiye’ye.”

Güvenlik ve hijyen

Rusya Federal Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova da Türkiye’nin Rus turistlerin gittiği en popüler ülke olduğunu, hükümeti ve Rusi için vatandaşlarının gittikleri ülkede güvenliğinin sağlanmasının kendileri için önemini anlattı.

Yapılan toplantılarda yoğun bir şekilde güvenlik konusunu ele aldıklarını aktaran Doguzova, turistlerin güvenliğinin denetlenmesi konusunda her zaman iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

Rusya’ya giden Türk turist sayısını artırmak istediklerini kaydeden Doguzova, bu konuda elektronik vize uygulaması, vize muafiyeti gibi konularda yapılabilecekleri ele aldıklarını ve yatırım alanındaki iş birliği konularını değerlendirdiklerini söyledi

2022, 2021’den daha iyi olacak 

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, gelecek Rus turist sayısında 2022 için belirlenen hedefe yönelik soruya verdiği yanıtta, Kovid-19 salgını öncesinde Türkiye’nin’dan 7 milyonun üzerinde turisti ağırladığını hatırlattı.

Salgın olmasa gelecek turist sayısının 8 milyonun da üzerine çıkılabileceğini ifade eden, “Her geçen sene rakam artarak tekrar eski olduğu döneme geliyor. Şu an bir hedef koymak için erken 2022 ile ilgili ama ben şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim 2021’in üstünde tamamlayacağımıza eminim. İki tarafta da bununla ilgili niyet var. Gereken koşulları da hızlı bir şekilde iki taraf da yerine getiriyor” dedi.

Ruslar artık Ege’ye de gidiyor

Rus turistlerin tercih ettiği bölgeye ilişkin soruya ise, “Geçen senelere kadar Akdeniz ağırlıklı diyebilirdik Rus misafirler için. Ama özellikle Ege de artık’da popüler olmaya başladı. Bu sene özellikle bölgesinde ve Ege’nin diğer ilçelerinde fazla sayıda Rus turisti ağırlamayı biz başardık” verdi.