• 25 Kasım 2021 13:09
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

"2022’de hedefimiz 2 milyonu Türkiye toplam 4 milyon"

Bu haberi dinleyin
25 Kasım 2021 "2022’de hedefimiz 2 milyonu Türkiye toplam 4 milyon"

AKTOB’un organize ettiği 11. Uluslararası Resort Kongresi’ne katılan Oti Holding’in’daki tur operatörü Coral Travel Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yurt, ve pazarları hakkında önemli bilgiler verdi.

“Tur operatörü olarak Antalya’da doğduk, Türkiye’de Türkiye ile büyüyoruz” diyen Yurt 2022 yılı hedeflerinin 2 milyonu Türkiye olmak üzere 4 milyon kişi olduğunu söyledi.

Coşkun Yurt şöyle konuştu: “Son iki yıl, hepimize çok ağır yükler getirdi. İnanıyorum ki hepimiz eski günlerimize geri döneceğiz. Bilinmesini isterim ki 20 ülkede yıllık 3 milyon misafire hizmet veriyoruz. Antalya’da doğduk Türkiye’de büyüdük. Türkiye her şart ve koşulda bizim için ana destinasyonumuz olmaya devam edecek. Yıllık turist kapasitemizin yarısını Türkiye’ye gönderiyoruz.

Pandemi dönemini Türkiye’den daha iyi yöneten bir ülke yoktur. Uygulanan standartlar pazarlarımızda yüksek güven sağladı. Biz de Türkiye’ye turist göndermeye devam edeceğiz.

Pandemi’daki tüketiciyi etkiledi. Tatilcilerin büyük bir kısmı evde kalmayı tercih etti. Sayılar 2019 yılının yüzde 15 gerisinde kaldı. Bu düşündürücü bir sonuç. Ekimı ile iyi bir ivme vardı. Paket tur ile yurt dışına çıkan Rus turist sayısı 6 milyon olarak gerçekleşecek. 2020’de 3 milyon 2019’da ise 10 milyon olarak gerçekleşti. 2022’de de 10 milyon bekliyoruz.’da yaz döneminde de talep alabiliyor.’ın açılması Türkiye’yi çok etkiler mi? İki destinasyon da kendi payını alacaktır diye düşünüyoruz. Elbette bazı dönemde bu pazardan aldığı pay düşücektir. bu açık başka pazarlarla dengelenebilir. Burada plan iyi yapılmalı ve uygulanmalıdır. Bizim hesaplarımıza göre yüksek sayılar için gerekli uçak vardır.

Ukrayna, Türkiye ve için en önemli pazarlardan biri haline geldi. 2021 yılında bu pazarda 3,7 milyon kişi seyahat etmiş olacak., ve BDT ülkelerinde de son dakika satışları yüksek seviyelere çıktı. Bu bizim için önemli bir handikap. Erken rezervasyonda her türlü önlem alınmalı. Sezon öncesine kadar satışların desteklenmesi can alıcı bir noktadır. ve’da önemli bir kitle daha önce tercih etmediği Türkiye’yi tercih etti.

Rusya ve’da kaliteye verilen önem mutlaka karşılığını buluyor. Biz işbirliklerimizde buna dikkat etmeye devam edeceğiz.’da İstanbul talebi artıyor. Kayak turları da’da yükseliyor. Bu amaçla Kayseri’ye’nın üç önemli şehrinden charter düzenliyoruz. Doğru atılımlarla farklı şekilleri de bu ülkelerden talep alabilir.

2022 yılı için 4 milyon turist hedefliyoruz ve yarısını Türkiye’ye getireceğiz.”