• 27 Kasım 2021 23:08
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

2022 sonrası dünya nasıl olacak, tahminler ve spekülasyonlar, turizmde neler olacak

Bu haberi dinleyin
27 Kasım 2021 2022 sonrası dünya nasıl olacak, tahminler ve spekülasyonlar, turizmde neler olacak

2021 yılının sonuna gelindiği bu günlerde 2022 ve sonrasına ilişkin peş peşe beklenti, öngörü ve tahminler yapılıyor.

Bunlardan biri de The Economist’in geleneksel ‘The World Ahead-geleceğe’ bakış çalışmasıdır.

The Economist'in The World Ahead 2022’de;virüs pandemisinin ardından ortaya çıkan yeni gerçeklik değerlendiriliyor ve bunun 2022 yılı ve sonrasını şekillendirecek önemli siyaset, ekonomi, ticaret, bilim ve kültürün ne anlama geldiği ele alınıyor. 

Çalışmanın ön sözünde şöyle deniyor: " 2022'ye hem pandemi tarafından yeniden şekillendirilen alanlarda hem de yeni gerçeklere uyum sağlama ihtiyacı hakim olacak, daha derin eğilimler kendilerini yeniden ortaya koyacak."

Çalışmada ile ilgili olarak ; uluslararası seyahatin kolaylaşacağı, ancak kısıtlamaların devam edeceği belirtilerek şöyle deniyor: 

“Güneydoğu Asya'nın haritası 2022'de çok farklı görünecek. Ekonomiler yeniden açıldıkça faaliyetler hızlanıyor. Ancak Avustralya ve Yeni Zelanda gibi sıfır covid “bastırma” stratejisi izleyen ülkeler, virüsün endemik olduğu bir dünyaya geçişi yönetme gibi zor bir görevle karşı karşıya. Bu arada, iş seyahatlerinin yarısı kadarı tamamen gitti. Bu gezegen için iyi, ancak seyahatleri yüksek harcama yapan iş seyahatinde olanlar tarafından sübvanse edilen turistler için kötü.

“Korumalı alan” destinasyonlarının sayısı artacak. Daha fazla insan, spontane bir şehir tatiline gitmek, uzun zamandır planlanmış bir aile düğününe katılmak veya hayatlarının tatilini yapmak için uçağa atlamanın zevklerini yeniden keşfedecek. 

Yöneticiler görüntülü görüşmelerde dimdik oturarak çok fazla zaman geçirmeye devam ederken, daha fazlası da business class koltuklarda arkaya yaslanacak.” 

2022, rakip uzayi firmaları tarafından taşınan devlet çalışanlarından daha fazla insanın ücretli yolcu olarak uzaya gittiği ilk yıl olacak.