• 04 Aralık 2022 23:56
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“2023, Ukrayna savaşına rağmen 2022’den daha iyi olacak”

Bu haberi dinleyin
04 Aralık 2022 “2023, Ukrayna savaşına rağmen 2022’den daha iyi olacak”

Almanya seyahat pazarında pandemi sonrası başlayan toparlanmanın hız kesmesine rağmen 2023’ün 2022’den daha iyi geçeceği değerlendiriliyor.

Konu Alman Seyahatleri Birliği’nin (DRV) Fas’ın Agadir Taghazout'ta gerçekleştirilen yıllık konferansında da tartışıldı. Konferansın açılışında konuşan Başkanı Norbert Fiebig, 2023’ün savaşı ve yükselen enflasyona rağmen 2022’den daha iyi geçeceğini söyledi.

Fiebig, bu değerlendirmesini pazar araştırmacısı TDA'nın rakamlarına dayandırdı. TDA araştırmasındaın 2023'te seyahat etmek isteğinin yükseldiğini belirten Fiebig bunun da iyimser olmak için cesaret verdiğini belirtti.

Konferansta konuşan RTK Genel Müdürü Thomas Bösl de, pandemi sonrası seyahat isteğinin tekrar canlandığına işaret ederek bu gelişmeyi yükselen enflasyonun gölgeleyeceğini söyledi.

Pazar araştırmacısı Christoph Zeh, TDA rakamlarının kış ve yaz rezervasyonlarının yeni yılının korkulandan daha iyi geçebileceğini gösterdiğin söyledi.

GfK'daki Tüketici Panelleri ve Hizmetleri Direktörü de, "Ukrayna'daki savaşın ve yükselen enflasyonun neden olduğu gerilemeden sonra, tüketici iklimi tekrar istikrara kavuşuyor ve ekonomik ve gelir beklentileri ılımlı bir şekilde yükseliyor" dedi.

Ayda 18.000 hanenin araştırıldığı GfK hanehalkı paneline göre,ın yarısından fazlası seyahatteki fiyat artışlarının seyahat davranışlarını etkileyeceğinden endişe duyuyor. Bununla birlikte, tatilciın yüzde 85'i 2023'te yurtdışına bir seyahat planladıklarını söylüyor.